Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUTA NAKON 2014.

Slaven šokirao Osijek: Zvonarek i Božić zabili za slavlje, Caktaš postigao prvijenac u debiju

Slaven šokirao Osijek: Zvonarek i Božić zabili za slavlje, Caktaš postigao prvijenac u debiju
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
29.01.2022. u 16:31

Već u prvoj utakmici drugog dijela sezone Prve HNL Osijek je ispustio važne bodove u borbi za naslov, u Gradskom vrtu ih je potpuno zasluženo pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2:1 u susretu s dva znatno drukčija poluvremena. Zoran Zekić je još jednom pokazao da zna voditi svoje igrače protiv bivše momčadi, a nedostatak Nenada Bjelica (izostao zbog smrti majke, Osijek vodio Rene Poms) pokazao se prevelikim za domaćina, još je jednom dokazana teza da je Bjeličina prisutnost jako važna za bijelo-plave.
Prvo poluvrijeme je iz gledateljske perspektive bilo gotovo pa negledljivo.

Osijek je izgledao totalno bezidejdno, nikakva konkretnija akcija nije iskreirana. Kompaktno su u obrani s petoricom stajali igrači Slavena, ali ipak prevladava dojam da je Osijek bio više napadački sterlilan. Bijelo-plavi čak i mogu biti zadovoljni što su na predah otišli s 0:0 budući da je pred kraj drugog dijela Belupo stvorio dvije velike prilike. Prvo se u 32. minuti Laušić našao sam pred Ivušićem nakon katastrofalne greške Bohara, a zatim je Zapata u 42. izašao sam kao duh pred osječkog vratara na sjajan prizemni centaršut Zvonareka, no Ivušić je u obje situacije fenomenalnim reakcijama izašao kao pobjednik.

29.01.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, NK Osijek - NK Slaven Belupo. Marin Leovac Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Slaven je na početku drugog dijela uspio kapitalizirati na konkretnijoj igri i došao u vodstvo. Bosec je s boka prema naprijed poslao jednu ničiju loptu, a budući igrač Bayerna, 16-godišnji Lovro Zvonarek se nadao i išao na nju, dočekao pogrešku Škorića, izašao sam pred Ivušića i matirao ga za 1:0. Osijek je uveo četiri nova igrača, ali Slaven je nakon udarca iz kuta u 67. još jednom šokirao Gradski vrt povećavši svoje vodstvo na 2:0 preko Tomislava Božića na asistenciju Caimacova. Tek tada se Poms odlučio uvesti Miju Caktaša, a Osijek je počeo igrati furiozno prema naprijed. Pokazao se taj potez dobrim jer je nakon samo četiri minute u igri Caktaš zabio svoj debitantski pogodak za Osijek te 82. u HNL-u. Udarac drugog Osijekovog debitanta Fućka je obranio Šušak, a na odbijancu se našao novi broj 11 Osijeka i poentirao za nadu domaćih navijača, no ostalo je samo na nadanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije