Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. KOLO LIGE PRVAKA

Barcelona s Rakitićem u sastavu osigurala prvo mjesto, Arsenal i PSG podijelili bodove

Barcelona - Celtic
Foto: Reuters
1/8
Autori: Marko Pavić, Hina
23.11.2016.
u 22:40

Šimunović i Rakitić bili su u početnim sastavima Celtica i Barcelone (0:2)

U derbiju večeri Lige prvaka Arsenal i PSG su u Londonu odigrali 2:2, Barcelona je u Glasgowu pobijedila Celtic 2:0, dok je Borussia Moenchengladbach odigrala 1:1 protiv Manchester Cityja.

U sjajnom susretu igranom na Emiratesu, francuski prvak je poveo u 18. minuti golom Edisona Cavanija, a izjednačio je u posljednjim trenucima prvog dijela Olivier Giroud iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Grzegorz Krychowiak koji je prvo neoprezno izgubio loptu, no upitno je je li bilo kontakta sa Sanchezom.

PSG je u 54. minuti bio blizu novog vodstva, no Lucas je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Šest minuta kasnije Parižani su postigli pogodak, ali u vlastitu mrežu. Nesretnik je bio Marco Verratti od kojeg se lopta odbila i završila iza leđa Areole. Gosti su u 78. minuti ipak izjednačili, a strijelac je bio Lucas. U posljednjih deset minuta utakmice Cavani je imao dva zicera za novi preokret, no njegov prvi pokušaj je obranio Ospina, dok je drugi put pucao pored gola.

U drugom dvoboju iz A skupine Ludogorec i Basel su u Sofiji odigrali bez pogodaka nakon što je njihov prvi susret završio 1:1.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

U susretu B skupine Napoli nije uspio slomiti Dinamo Kijev i susret je završio bez golova. Ivan Strinić i Marko Rog nisu nastupilo za talijanski sastav, dok je Domagoj Vida igrao cijeli dvoboj za goste. 

U prvom susretu Bešiktaš i Benfica su u Istanbulu pred 40.000 gledatelja odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova; Na koncu je završilo 3:3 premda su gosti do 58. minute vodili 3:0. Benfica je povela golovima Goncala Guedesa (10), Nelsona Semeda (25) i Ljubomira Fejse (31), međutim Bešiktaš je velikim preokretom u drugom poluvremenu uspio izjednačiti. Tvorci velikog preokreta bili su Cenk Tosun (58), Ricardo Quaresma (83-11m) i Vincent Aboubakar (89).

U zadnjem kolu sastaju se Dynamo - Bešiktaš, te Benfica - Napoli.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

U skupini C Barcelona je rutinski odradila gostovanje u Glasgowu pobijedivši Celtic 2:0 golovima Lionela Messija (24, 55-11m). Ivan Rakitić je odigrao cijeli dvoboj za Barcu, baš kao i Jozo Šimunović za domaći sastav.

U drugom susretu Borussia Moenchengladbach i Manchester City su odigrali bez pobjednika 1:1. Domaćin je poveo u 23. minuti lijepim golom Rafaela, no u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Cityja uspio je izjednačiti golom Davida Silve. U 50. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je pocrvenio kapetan Lars Stindl. Vrlo brzo na hlađenju mu se pridružio i veznjak Cityja Fernandinho

Barcelona vodi na ljestvici sa 12 bodova i uoči zadnjeg kola je osigurala prvo mjesto u skupini. City je drugi s osam bodova, Borussia ima pet, a Celtic dva boda. U posljednjem kolu snage će odmjeriti Barcelona i Borussija, te Manchester City – Celtic.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

U skupini D Atletico Madrid pobijedio je PSV Eindhoven 2:0 osiguravši prvo mjestu u skupini ispred Bayerna. Atletico je slomio suparnika u drugom poluvremenu, a golove su zabili su Gameiro (55) i Griezmann (66). Šime Vrsaljko je igrao svih 90 minuta za Atletico.

U drugom susretu Rostov je šokirao Bayern 3:2. Bayern je i prije ove utakmice osigurao prolaz u osminu finala, međutim ovim porazom ostao je bez izgleda za osvajanje prvog mjesta u skupini.

Njemački prvak je na otvaranju ovogodišnje Lige prvaka u Munchenu deklasirao Rostov 5:0 i rijetki su očekivali kiks Bavaraca. Posebice nakon što je Bayern poveo u 35. minuti golom Douglasa Coste. No ruski doprvak je golovima Sardara Azmouna (44) i Dmitrija Poloza (49-11m) okrenuo rezultat. Juan Bernat je u 52. minuti izjednačio na 2:2, međutim, veliko slavlje domaćinu donio je Christian Noboa sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 66. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina A:

Arsenal - PSG 2:2

77' Goool za PSG! Strijelac za 2:2 je Lucas.

60' Goool za Arsenal! Verratti je pogodio krivu mrežu i Arsenal je okrenuo.

45' Goool za Arsenal! Izjednačio je Giroud iz sumnjivog jedanaesterca.

19' Goool za PSG! Prvi gol večeras zabio je Cavani.

Ludogorec – Basel 0:0

Skupina B:

Bešiktaš – Benfica 3:3 (gotovo)
Napoli – Dinamo K. 0:0

0' Kod Napolija Ivan Strinić i Marko Rog nisu ni na klupi. Vida je od prve minute u momčadi Dinama.

Skupina C:

Borussia M. – Manchester City 1:1

45' Goool za City! Izjednačio je Silva.

23' Goool za Borussiju! Strijelac je Raffael.

Celtic – Barcelona 0:2

54' Goool za Barcelonu! Drugi gol zabio je Messi, ovaj put iz jedanaesterca koji je iznudio Suarez.

24' Goool za Barcelonu! Strijelac je Messi.

0' Ivan Rakitić je u prvoj postavio Barcelone, kao i Jozo Šimunović kod Celtica.

Skupina D:

Rostov – Bayern 3:2 (gotovo)

Atletico – PSV B 2:0

66' Goool za Atletico! Vodstvo domaće momčadi povećao je Griezmann.

55' Goool za Atletico! Strijelac je Gamerio.

0'  Šime Vrsaljko je u početnom sastavu Atletica.

Komentara 1

MN
Mnd7779
07:12 24.11.2016.

Srce nossssiii lega moj , dosta samo da čuješ Lijepa naša domovino, koja Švicarska neka tamo igraju Albanci, Iranci, itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije