Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1:1 S YOUNG BOYSIMA

Dinamo korak bliže Ligi prvaka! Modri u Švicarskoj do velikog remija

Dinamo korak bliže Ligi prvaka! Modri u Švicarskoj do velikog remija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
22.08.2018. u 22:48

Dinamo je nastavio s dobrim igrama koje ove sezone pruža u Europi. Modri će u utorak na Maksimiru braniti 1:1 i imaju dobre šanse sedmi put proći u skupinu Lige prvaka.

Bila je to utakmica s dva lica Dinama. Momčad Nenada Bjelice u prvom je poluvremenu nadigrana i nije izgleda dobro, dok je u nastavku bila puno bolja. Modri su pogodili i vratnicu tako da mogu žaliti što večeras nisu slavili.

>> Pogledajte kako su dinamovci odradili pripreme

Nije dobro počelo za Dinamo, domaći su poveli već u drugoj minuti. Nakon brze akcije lopta je s desne strane došla do Mbabua koji se nekoliko metara udaljenosti matira nemoćnog Zagorca.

Young Boysi su imali još nekoliko šansi, no Dinamo je izjednačio do kraja poluvremena. Izet Hajrović odlično je proigrao Mislava Oršića koji je izbio sam na domaćeg vratara i zabio za 1:1.

Modri su početkom drugog dijela imali nekoliko odličnih prilika, a najviše će žaliti za 58. minutom kada se Hajrović odlično oslobodio svog čuvara i onda pogodio vratnicu.

Kraj utakmice opet je pripao domaćinima koji nije uspio zabiti ponajviše zahvaljujući vrataru Danijelu Zagorcu koji je danas bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Uzvrat se igra u utorak na Maksimiru, a Dinamu je za prolazak dovoljan remi bez pogodaka. Pobjednik ovog dvoboja će se 30. kolovoza naći među 32 najbolja europska kluba u ždrijebu skupina Lige prvaka, dok će poraženi biti među 48 momčadi koje će 31. kolovoza biti raspoređene u 12 skupina Europske lige.

Plasmanom u natjecanje po skupinama Dinamo bi zaradio 15 milijuna i 250 tisuća eura, pobjeda u Ligi prvaka nagrađuje se s 2,7 milijuna eura, dok remi u skupini vrijedi 900.000 eura. 

YOUNG BOYS - DINAMO 1:1

BERN. Stadion de Suisse - 24.000 gledatelja; Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska):

Strijelci: 1:0 Mbabu (2), 1:1 Oršić (40)

Žuti kartoni: Sanogo / Theophile-Catherine, Gavranović

Crveni kartoni: -

YOUNG BOYS: Ballmoos - Mbabu, Wuthrich, Von Bergen, Benito - Fassnacht (od 70. Aebischer), Sow, Sanogo, Sulejmani - Moumi Ngamaleu (od 80. Nsame), Hoarau. Trener: Gerardo Seoane

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Ademi - Hajrović (od 83. Kadzior), Olmo (od 85. Šunjić), Gojak, Oršić - Gavranović (od 74. Budimir). Trener: Nenad Bjelica

Komentara 62

NK
NKDZG
21:49 22.08.2018.

Samo dajite minuse ali mi idemo dalje samo Dinamo

DR
Drmiha
20:24 22.08.2018.

Dinamo sretno

Avatar Nevolimzadruzniklubic
Nevolimzadruzniklubic
21:05 22.08.2018.

Dobro je, bolje primit gol odmah nego na kraju. Ajmooooooo, nema predaje, triba dat bar jedan gol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije