Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
GRADSKI VRT

Osijek i Hajduk odigrali bez pobjednika, Kalinić spašavao Splićane, Livaja razbio arkadu Lončaru

Osijek i Hajduk odigrali bez pobjednika, Kalinić spašavao Splićane, Livaja razbio arkadu Lončaru
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.10.2021. u 21:27

U derbiju i posljednjoj utakmici 11. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka i Hajduka su odigrali 1-1 na stadionu Gradski vrt.

Osijek je poveo u 9. minuti pogotkom Laszla Kleinheislera. U 19. minuti je izjednačujući pogodak za Hajduk postigao Gergo Lovrencsics.

Tako je Osijek s 21 bodom ostao na trećem, a Hajduk s 20 bodova na četvrtom mjestu. Vodeća Rijeka ima 23 boda, a Dinamo je drugi s 22.

Domaća momčad nije mogla poželjeti bolji početak derbija u Gradskom vrtu. Već u petoj minuti zaprijetili su preko Škorića nakon Bočkajevog ubačaja, ali je Lovre Kalinić dobro intervenirao. No, u devetoj minuti Hajdukov kapetan nije uspio zaustaviti put lopte prema mreži.

Mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler primio je loptu na 20 metara, napravio jedan korak i preciznim udarcem pogodio lijevi donji kut Hajdukovih vrata.

Osijekov pritisak nije jenjavao pa je u 13. minuti momčad Nenada Bjelice stvorio novu priliku. Mierez je pokraj Simića uspio stvoriti prostor za udarac, ali je Kalinić dobro reagirao i spriječio pogodak. Samo minutu poslije po desnoj strani se u kazneni prostor probio Bohar i gađao bliži kut Hajdukovih vrata, ali je ponovno spreman bio Kalinić.

Prva ozbiljnija akcija Hajduka završila je izjednačujućim pogotkom. U 19. minuti je na desnoj strani Marin Ljubičić prevario Osijekove braniče, gurnuo loptu za Gerga Lovrencsicsa, a Hajdukov mađarski reprezentativac se nakon još jednog driblinga odlučio za udarac. Na putu prema vratima lopta je pogodila koljeno Danijela Lončara koji je pokušao blokirati šut, malo promijenila smjer i prevarila osječkog vratara Marka Malenicu.

U prvoj akciji nakon primljenog pogotka Osijek su centimetri dijelili od novog vodstva. Vedran Jugović se ubacio iz drugog plana, pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta se prvo odbila od lijeve vratnice pa nastavila svoj put paralelno s gol-crtom do desne vratnice, da bi prvi do nje stigao Lovre Kalinić.

Hajduk je do kraja poluvremena najbolju priliku imao u 34. minuti, kad je Marin Ljubičić ljevicom gađao suprotni kut s desne strane, ali je lopta prohujala pokraj vratnice.

Drugo poluvrijeme nije donijelo jednako atraktivan i kvalitetan nogomet kakav su momčadi prikazale u prvom dijelu. Pogotke, opasne akcije i dobre obrane zamijenili su neoprezni startovi, grubi prekršaji i žuti kartoni. Livaja je tako u jednom skoku laktom u glavu udario Lončara i razbio mu arkadu. Potekla je krv, igrač Osijeka nije mogao nastaviti, a najbolji igrača Hajduka je dobio žuti karton.

Najbolju priliku za Osječane propustio je u 69. minuti Ramon Mierez. Prošle sezone najbolji strijelac na prvoligaškim travnjacima nije uspio zatresti mrežu kad se našao oči u oči s Kalinićem u 69. minuti nego je pucao ravno u kapetana Hajduka.

Splićani su u drugom dijelu imali jedan udarac unutar okvira vrata, kad je Alexander Kačaniklić pucao snažno s ruba kaznenog prostora, ali ravno u Malenicu. U sučevom dodatku je Kalinić dvaput zaustavljao udarce Osječana, Škoriću i Kleinheisleru, a posljednju opasnu akciju na utakmici izveo je Hajduk, ali je Slovenac Mlakar u izglednoj situaciji pucao preko vrata pa je ostalo 1-1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentara 29

Avatar zagorac2
zagorac2
20:14 03.10.2021.

na temelju cega ocjenjujete ovu tekmu sjajnom ? pa ovo je stvarno pokazatelj zasto ova 2 tima nemogu proci u evropi ni prvo predkolo, stvarno jad i bjeda

DM
drazen.muhvic
20:20 03.10.2021.

Ono kada pročitaš da Osijek i Hajduk igraju sjajnu utakmicu, a onda se sjetiš Bugara i Kazahstanaca. Neprocjenjivo...

MA
Marsi
21:35 03.10.2021.

Livajin prekrsaj je bio za crveni karton...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije