Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILI PETKOVIĆ I KASTRATI

Dinamo bez problema slavio u derbiju, Hajduk potpuno nemoćan u Maksimiru

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
25.04.2021.
u 21:55

Dinamo je svladao Hajduk s 2:0, a golove su zabili Petković iz penala u 21. minuti i Kastrati u 36.

Dinamo ništa nije prepuštao slučaju protiv Hajduka i u 31. kolu Prve HNL pobijedio je 2:0 te se odvojio na četiri boda Osijeku - uz utakmicu manje!

To je ono što su u Maksimiru i željeli kroz ovaj žestokim tempom nabijeni period za hrvatskog prvaka. Nakon ispadanja od Villarreala uslijedio je vrlo brzo Osijek u Gradskom vrtu i 1:1, sad Hajduk, protivnici protiv kojih se nije moguće opustiti ni sekunde.

Upravo tako je Dinamo i krenuo u 94. derbi. Nametnuo se igrom, pritiskao i nije dozvolio Hajduku napraviti smisleniju akciju. Za Splićane tužno, pali su na kraju nakon nesmotrenog poteza Vuškovića. Rukom je "skinuo" loptu s Petkovićeve glave i sudac Bebek pokazao je na bijelu točku bez razmišljanja.

Petković je bio miran i od 21. minute plavi vode 1:0. To je samo dodatno poremetilo Hajduk, a dalo krila Dinamu. Nizale su se prilike, ali do 36. minute Hajduk nije pao. Potom se dogodilo i to, fenomenalna lopta Petkovića za Kastratija i 2:0. Zanimljivo, Kastrati je zabio prvi gol u dresu Dinama baš Hajduku. I evo, sad i drugi!

25.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - 31. kolo, Hrvatski Telekom Prva HNL, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Bruno Petkovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Da će plavi mirnije u drugi dio dao je za naslutiti trener Krznar mijenjanjem Majera odmah nakon prvih 45 minuta. Upravo tako je i izgledalo, Dinamo je rutinirano privodio utakmicu kraju, a Hajduk imao poneki pokušaj, kao onaj Čoline u 57., koji je zaustavio igrač utakmice - Petković. Uklizao je u kaznenom prostoru, čak nije dozvolio ni da lopta ode u korner.

Bijeli su ponovno izgledali kao protiv Osijeka, nemoćno u trenucima kad moraju zaprijetiti. Ali, Biuk se pokazao sjajnim i trener Tramezzani trebao bi imati više vjere u njega. Možda baš ta vjera pomogne u svibanjskom ogledu s Dinamom na Poljudu.

Za plave sad slijedi gostovanje u Koprivnici, a Hajduku u 32. kolu dolazi Rijeka.

Ključne riječi

Komentara 30

SI
sisavac
19:35 25.04.2021.

Igra ozbiljan euroligaš protiv provincijskog luzera, bankrotiranog lokalnog bullya... Tko bi to gledao, osim mazohista.. Par komada, i to je to. Jel dogovoren neki fajt, i gdje..?

HR
Hrabraja
20:31 25.04.2021.

Ovo više nije zanimljivo niti gledati, Dinamo sa 40% snage ubija Ajduka

MO
modovisisajteMaraschino
20:50 25.04.2021.

hajduk očekivano igraju ko panjevi. dinamo sa pola snage čeka prilike. i kažnjava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije