Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaslužen trijumf

Portugal se upisao u povijest kao prvi osvajač Lige nacija!

Portugal
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
09.06.2019.
u 22:37

Pogodak odluke je zabio Guedes nakon točno sat vremena igre.

Nogometna reprezentacija Portugala pobjednik je prvog izdanja Lige nacija nakon što je u finalnom susretu u Portu ispred 47.000 gledatelja pobijedila Nizozemsku 1:0.

Pogodak odluke zabio je Goncalo Guedes u 60. minuti.

Portugalci su na putu do trofeja osvojili prvo mjesto u skupini ispred Italije i Poljske, potom u polufinalu pobijedili Švicarsku 3:1, a u završnom susretu i Nizozemsku. 

Cristianu Ronaldu i društvu to je drugi veliki naslov u posljednje tri godine nakon što su 2016. slavili na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Portugalu je za naslov pobjednika pripalo i 10.5 milijuna eura, dok su Nizozemci zaradili devet milijuna eura.

Nakon slabih pola sata prvi su zaprijetili Portugalci. Nakon ubačaja iz kornera u 30. minuti je pucao Fonte, ali ravno u Cilessena. Samo dvije minute potom sa 20 metara je pucao Bruno Fernandes, no nizozemski vratar je još jednom bio spreman.

U 36. minuti još jednom je pokušao Fernandes, ali je pucao pored gola. Nizozemska je u prvom dijelu bila blijeda i nije odigrala apsolutno ništa.

Svoju bolju igru Portugal je okrunio vodstvom u 60. minuti, a pogodak je postigao Guedes. Napadač Valencije je sjajno primio loptu Bernarda Silve i udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 1:0.

Prvu pravu priliku na utakmici Nizozemci su imali tek u 65. minuti kada je Depay pucao glavom nakon ubačaja De Beeka, ali je Rui Patricio bio spreman.

Napadač Lyona je zabio sedam golova u zadnjih devet nastupa za Oranje, ali protiv Portugala nije se uspio upisati među strijelce. U 83. minuti zaprijetio je i Luuk de Jong, ali je pucao pored gola. 

Osvojivši prvo mjesto u Ligi nacija, nogometna reprezentacija Portugala je osvojila i 10.5 milijuna eura, dok je drugoplasiranoj Nizozemskoj pripalo devet milijuna eura.

Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2.25 milijuna eura.

U najjačem razredu, u kojem je igrala i Hrvatska, svaka je reprezentacija prvotno trebala dobiti po 1.5 milijuna eura, a pobjednik svake od četiri skupina dodatnih 1.5 milijuna. 

No, UEFA je kocem prošle godine donijela odluku o povećanju nagrada za sve razrede. Tako će svaka od 12 sudionica Lige A, u kojoj su igrali i Vatreni, dobiti po 2.25 milijuna eura, a pobjednici skupina (Portugal, Švicarska, Nizozemska i Engleska) dodatnih 2.25 milijuna eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A koje su nastupile na završnom turniru u Portugalu imale su priliku i za dodatnu zaradu. Po 'novim tarifama', konačni pobjednik Lige nacija dobio je još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura...

Dakle, Portugalci su za osvajanje prvog mjesta zaradili ukupno 10.5 milijuna eura, drugoplasirani Nizozemci 9 milijuna eura, Engleska za treće mjesto osam milijuna eura, a Švicarska kao četvrtoplasirana sedam milijuna eura.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
23:09 09.06.2019.

Kiki je i ovo zel....saka čast.

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
08:17 10.06.2019.

Bilo bi zani.ljivo znat koliko je telki prenosilo ovaj final four.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:07 09.06.2019.

Je, I Urugvaj je osvojil svjetsko prvenstvo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije