Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EURO

Hrvatska nakon velike borbe osvojila samo bod u Walesu! Još nismo osigurali Euro

Hrvatska nakon velike borbe osvojila samo bod u Walesu! Još nismo osigurali Euro
Foto: Pixsell/Reuters
13.10.2019. u 22:45

Hrvatska reprezentacija nije uspjela već večeras osigurati nastup na Euru 2020. godine, za to nam je trebala pobjeda protiv Walesa u Cardiffu, a završilo je 1:1.

Očekivali smo pobjedu, ali ovo nije kraj svijeta, jer i dalje sve držimo u svojim rukama. Matematika je jednostavna, protiv Slovaka 16. studenog će nam biti dovoljan i bod, dok bi pobjeda ujedno značila sigurno osvajanje prvoga mjesta u skupini.

Prekršaj na Kovačiću

Ludo je bilo prvo poluvrijeme u Cardiffu, i krenulo je za Hrvatsku kao u najljepšim snovima. Nikola Vlašić u 9. minuti oduzeo je loptu Velšanima duboko u našemu polju, proslijedio je do Brekala, koji je pretrčao ‘pola igrališta’, pa preko Petkovića ponovo dostavio loptu Vlašiću, a njegov kirurški precizan šut sa 16 metara odsjeo je u kutu velške mreže.

Hrvatski dio tribine burno je proslavio Nikolin pogodak, dok su Velšani zanijemili; i od šoka, ali i od mamurluka, jer su cijelo jutro ‘zalijevali’ pobjedu svojih ragbijaša nad Urugvajcima.

Nije prošlo ni pet minuta od našega slavlja, a opet briljantna akcija vatrenih: Petković pronalazi glavu Perišića, a njegov šut glavom na jedvite jade brani velški vratar Hennessey.

Od tog trenutka utakmica se pretvorila u uspavanku, u neočekivano komornom ambijentu, u kojemu je tek povremeno odjekivala pjesma naših navijača. Na žalost, zalomio se tu i poneki refren zbog kojega je hrvatska reprezentacija već bila kažnjavana, pa i uvrede na račun predsjednika HNS-a Davora Šukera. Usto, u jednom trenutku prvoga dijela u teren je utrčao neki ekshibicionist u ružičastoj majici, ali su ga redari ekspresnom reakcijom uklonili.  

U toj usporenoj, nimalo uvjerljivoj igri s obje strane, najprije je Domagoj Vida  zaradio eliminacijski žuti karton za utakmicu sa Slovačkom, preoštro i preopasno startajući na Daniela Jamesa, a isto se dogodilo i nervoznome Dejanu Lovrenu, koji je u završnici prvoga dijela opravdano protestirao kod suca Kuipersa.

Naime, Velšani su duboko u sudačkoj nadoknadi, u tzv. ‘zoni Cesarini’, kada se nikako ne smije primiti pogodak, ipak uspjeli izjednačiti omjer. Ben Davies je uz očigledan prekršaj na Mateu Kovačiću oduzeo loptu i proslijedio je Baleu, a najbolji velški igrač rasparao Livakovićevu mrežu. Uz strahovitu eksploziju na tribinama.

Tako se Hrvatskoj na žalost dogodilo neočekivano, šokantno pomračenje u trenucima kada je oštrica Velšana bila otupjela i činilo se kako nam ne bi postigli pogodak još tri dana. Mateo Kovačić u spomenutom je prekršaju Bena Daviesa pretrpio ozljedu zbog koje je u poluvremenu ostao u svlačionici. Zamijenio ga je Ivan Rakitić. U drugom poluvremenu obje momčadi kao da su malo stale. Nisu jurišale po tri boda, već su više čuvale taj bod.

Utakmica se pretvorila u rovosku bitku u kojoj je "nastradao" Luka Modrić. Naš je kapetan nakon jednog uklizivanja zatražio pomoć i morao je napustiti igru.

Ostaje žal, jer dojma smo da je Hrvatska kvalitetnija od Walesa, te da je mogla do pobjede. Ali, sada nam je preostala ta posljednja utakmica protiv Slovaka na Rujevici, a sigurni smo da Dalićevi dečki tamo neće kiksati

Problemi u obrani

Kako su Vida i Lovren eliminirani za tu utakmicu sa Slovacima, izbornik mora izmisliti novi branički par. Kao logična rješenja nameću se Matej Mitrović i Dino Perić. Postoji i kombinacija da jedno od dva stoperska mjesta zauzme Jedvaj, a da na desnom beku bude Bartolec

Komentara 95

DI
dingdong
20:20 13.10.2019.

Ma moze, meni malo cudno zbok Rakete... ali ok, ja Dalicu vjerujem! Samo kad se sjetim sta sa mislio kada su njega postavili za izbornika 🙈... ipak postoje ljudi koji se kuze u nogomet vise i mene meni slicni... sve ok i sve najbolje... idemo vatreni!!!!

PR
prajdali100
19:39 13.10.2019.

Očekivano ! Moramo se " potući" za pobjedu.

Avatar dzambo
dzambo
21:44 13.10.2019.

I onaj ''drvosjeca'' od igraca Welsa...CISTI PREKRESAJ i to za zuti karton i jos sa ledja....fino je Kovacic zagradio loptu a onaj Drvosjeca sa ledja pokupi ga i sudija nesvira nista....al ipak na kraju ni to im nece pomoci navijanje sudije...samo i Lovren i Vida nek se cuvaju mogli bi lako zavrsit ovu tekmu ranije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije