Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - HAJDUK

Hajduk na krilima Livaje i Krovinovića srušio Šibenik za prve HNL bodove u 2022.!

Hajduk na krilima Livaje i Krovinovića srušio Šibenik za prve HNL bodove u 2022.!
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.01.2022. u 19:05

Nogometaši Hajduka u susretu su 21. kola Prve HNL kao gosti na Šubićevcu nadigrali Šibenik sa 3-1 (2-1).

Dvostruki strijelac za Hajduk, a oba gola je postigao iz kaznenih udaraca, bio je Marko Livaja (15-11m, 45-11m), a jednom mrežu domaćih pogodio Filip Krovinović (68), dok je jedini pogodak za domaće postigao Mario Ćurić (25).

Čak dva jedanaesterca za Hajduk

Hajduk je u prvih 45 minuta dobio dva 11-erca, oba je sudac Zebec dosudio nakon intervencije VAR-a, a u oba navrata "krivac" je bio stoper Šibenika Ivica Batarelo.

29.01.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, HNK Sibenik - HNK Hajduk. Suad Sahiti Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

On je u 13. minuti neoprezno u svom kaznenom prostoru nagazio Mlakara, Zebec je prvotno, iako se nalazio na pet metara od mjesta događaja, odmahnuo da se igra nastavi, ali snimka je pokazala kako je njegova procjena bila potpuno pogrešna. Livaja je sigurno izveo najstrožu kaznu poslavši Rogića u desnu, a loptu u lijevu stranu.

Batarelo tragičar

Šibenik je odigrao vrlo aktivno prvo poluvrijeme te je uspio i izjednačiti nakon lijepe akcije u 25. minuti. Kvesić je prošao po lijevom boku, dodao Sahitiju na rub kaznenog prostora, a ovaj je petom ostavio loptu na udarac Ćuriću koji je sa 20-ak metara pogodio donji lijevi kut.

29.01.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, HNK Sibenik - HNK Hajduk. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

No, u samoj završnici prvog dijela Batarelo se pretvorio u "tragičara", njega je u skoku s još jednim suigračem u pokušaju raščišćavanja ubačaja lopta pogodila u ruku, Zebec opet nije prekinuo igru sve dok nije dobio informaciju od sudaca u VAR sobi nakon čega je pregledao snimku i još jednom pokazao na bijelu točku. U drugom Livajinu pokušaju vratar Rogić je pogodio stranu, ali nije uspio i zaustaviti loptu.

Sjajan Krovinović

Nastavak dvoboja nije donio toliko zanimljivosti, ali je ipak viđen najljepši trenutak susreta kada je Krovinović sjajnim udarcem s 18 metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Rogića za konačnih 3-1.

29.01.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, HNK Sibenik - HNK Hajduk. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Ovom pobjedom četvrti Hajduk je stigao do učinka od 38 bodova, dva manje od Dinama, Rijeke i Osijeka s tim da je odigrao susret više od Dinama, jednak broj utakmica kao Rijeka, odnosno dvoboj manje od Osijeka. Šibenik je ostao sedmi sa 22 boda, koliko ima i osmi Slaven Belupo, bod manje ima deveta Istra 1961, dok je uvjerljivo posljednji Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 40

DU
Deleted user
17:41 29.01.2022.

misle postat prvaci na penale, haha ovo nije ni crvena zvezda imala u bivsoj jugi

DU
Deleted user
17:39 29.01.2022.

gledam snimku 'penala' - pa ovo je zaista previse, sve je namisteno kako bi jajduk pobjedio, ni p od penala, jadni su do bola

Avatar gremo20
gremo20
18:11 29.01.2022.

ima li kraja sudačkom navlačenju za jajduka ?!?! otkad je jajdukovac kustić došao na čelo HNS-a jajduk je pola pobjeda ostvario sumnjivim penalima!! dajte im odmah titulu da se ne gubi vrijeme na utakmice u drugom dijelu sezone!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije