Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI KOLA

Dramatičan kraj na Poljudu, vratar Osijeka u zadnjoj sekundi obranio najstrožu kaznu!

Split: U 11. kolo Prve HNL-a sastali se Hajduk i Osijek
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
07.11.2020.
u 18:59

Bila je to utakmica dva različita poluvremena, Osijek je dominirao prvim, a Hajduk drugim dijelom utakmice

U derbiju 11. kola Prve HNL Hajduk i Osijek su na Poljudu odigrali 1:1 (0:1). Poveo je Osijek golom Miereza (23), a poravnao je Čolina (55).

Hajduk, koji je po prvi put s klupe vodio novi trener Boro Primorac, ovim je remijem prekinuo niz od tri prvenstvena poraza, dok Osijek po prvi put nije upisao pobjedu u HNL-u otkako je na njegovu klupu sjeo Nenad Bjelica i ostvario šest pobjeda zaredom.

Bila je to utakmica dva različita poluvremena, Osijek je dominirao prvim, a Hajduk drugim dijelom utakmice.

Gosti iz Slavonije od niza prilika u prvih 45 minuta iskoristili su samo jednu. Jurčević je u 23. minuti ubacio loptu iz kuta, a Mierez je bio najviši u skoku na pet metara te je svladao Posavca.

U nastavku je Hajduk preuzeo kontrolu igre, a izjednačenje je stiglo već u 55. minuti. Jairo je s desnoga krila prebacio loptu na lijevu stranu do Čoline koji je pokušao šutirati iz prve s vrha kaznenog prostora. 

Međutim, promašio je loptu, ali srećom po njega Ndockyt nije uspio raščistiti situaciju. Potom je iskoritio drugu priliku te vrlo snažnim udarcem ostavio Ivušića bez šanse za obranu.

U samoj završnici oba su sastava imala po veliku priliku za pobjedu, s tim da je Hajdukova bila daleko izglednija jer Jradi u posljednjim sekundama susreta nije iskoristio kazneni udarac.

Prethodno je Pilj sretno/spretno u 86. minuti udarcem s lijevoga krila zatresao gredu, da bi hajduk zbog igranja rukom Belje u svom kaznenom prostoru dobio kazneni udarac praktički u posljendjoj sekundi sudačke nadoknade.

Loptu je prvo uzeo Jradi, da bi mu prišao Jairo i pokušao mu je oteti. Nakon kraće rasprave nekolicine igrača ipak je odlučeno da kazneni udarac izvede Jradi, no njegov pokušaj sjajno zaustavio Ivušić.

Drugi osijek sada ima 20 bodova iz 10 susreta, tri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, dok je Hajduk šesti sa 11 bodova iz devet susreta, koliko ima i peti Slaven Belupo koji je odigrao utakmicu više.

Ključne riječi

Komentara 40

NI
nisiUpravu
16:23 07.11.2020.

E moj Hajduce Sibenik vodi 3 - 0 protiv Varazdina a sva 3 gola je dao bivsi igrac Hajduka Deni Juric. Da je meni to iznenadjenje nije. Koliko sam puta gledao Hajduk 2 kad je Juric igrao u 2. momcadi Hajduka prije 3 godine ja sam u sebi mislio i moja je procjena bila da ce biti vec onda dobar igrac i da ga se treba ostaviti. Skupa s njim je igrao i Sahiti i naravno to su dva igraca uz jos mozda Prtajin koja se nesta vrijedila. I sta radi Hajduk ? Daje im slobodne papire. Poznajuci i Sahitija nece se ni on vratiti. Ovo je samo dokaz koliko je Hajduk pao na niske grane a struka je "joke" kad ja bolje sondiram igrace kao anonimac od onih koji bi to trebali radi i koji dobivaju pare za to

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
19:27 07.11.2020.

Eto uspjeha za “naš hajduk “ , klub im nije izgubio ....

BE
Beskucnik
19:38 07.11.2020.

Mamicu cig....ane odlazi iz svetinje , misli u svojoj glavi navijac Hajduka , samo sto sad nije vise problem Dinamo , sad je to Osijek , Rijeka , Lokomotiva (Mamiceva) , Gorica , pa i Slaven , ja mislim da Hajduku treba dati naslov prvaka , ako treba i referendumom , ili drzavnim udarom , crtanjem svastika , premlacivanjem sudaca , Nike Kovac , kriva je Janica Kostelic , reprezentacija , Thompson , Bozanic , svi samo nije zadruzna orjuna , druga ostoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije