Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Mamić pogodio sa zamjenama u nastavku, Dinamo ponovo izbio na vrh ljestvice

Zagreb: GNK Dinamo protiv NK Slaven Belupo u 23. kolu Prve HNL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
28.02.2021.
u 19:03

U poluvremenu je Mamić napravio tri izmjene, izašli su Majer, Burton i Čabraja, a umjesto njih su ušli Tolić, Gvardiol i Kastrati. I upravo su njih trojica bili najzaslužniji za Dinamovo buđenje

U posljednjem susretu 23. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Slaven Belupo s 3:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Dinamo je do novih bodova stigao golovima Joška Gvardiola (60), Marka Tolića (65) i Marija Gavranovića (90).

U odnosu na momčad koja je u četvrtak pobijedila Krasnodar, trener Zoran Mamić je na teren poslao sedam novih igrača (Marija Gavranovića, Marijana Čabraju, Roberta Burtona, Josipa Mišića, Dinu Perića, Petra Stojanovića i Iyajija Atiewmena) i to se vidjelo na terenu. Modri su prvih 45 minuta pružili slabu predstavu, bez pravog ritma i ideje. 

Jedina zanimljivost pred gostujućim vratima dogodila se u 37. minuti kada je Lauritsen zabio glavom na Ivanušecov ubačaj, no nakon poduže VAR analize pokazalo se kako je danski stoper bio u zaleđu.

S druge strane gosti iz Koprivnice odlično su se branili, a svoje prilike su tražili iz kontri.

U poluvremenu je Mamić napravio tri izmjene, izašli su Majer, Burton i Čabraja, a umjesto njih su ušli Tolić, Gvardiol i Kastrati. I upravo su njih trojica bili najzaslužniji za Dinamovo buđenje.

Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 57. minuti, no Filipović je obranio Atiemwenov udarac. Tri minute kasnije Modri su poveli, Joško Gvardiol je pucao, a lopta je na putu do gola pogodila Kima i prevarila Filipovića.

U 63. minuti Gavranović je imao lijepu priliku za 2:0, ali je pucao preko gola. No, samo dvije minute kasnije ipak je bilo 2:0. Kastrati je probio po krilu i povratnom loptom uposlio Tolića koji je mirno pospremio za 2:0.

U 73. minuti sudac Vidulin je dosudio kazneni udarac za Dinamo, no nakon video pregleda promijenio je odluku. U posljednjim trenucima susret među strijelce se upisao i Gavranović nakon ubačaja iz kornera.

U prvom nedjeljnom susretu Gorica je pobijedila Istru 1961 sa 2:1 okrenuvši rezultat u drugom poluvremenu. Bila je to četvrta pobjeda Gorice u posljednjih pet kola, te sedmi poraz Puljana u zadnjih osam kola.

Dinamo vodi na ljestvici sa 51 bodom koliko ima i Osijek, ali Modri imaju i utakmicu manje. Gorica se učvrstila na trećem mjestu sa 46 bodova, čak 14 više od Rijeke koja je četvrta.

Posljednja dva mjesta drže Lokomotiva (19) i Istra 1961 (14).

Ključne riječi

Komentara 16

ZG
zgrcevic
19:18 28.02.2021.

Ovaj novinar koji se krije iza "Autor: Večernji list" stvarno ne zna da je i Petković igrao protiv Rusa. Tolika šlampavost je nevjerojatna. Opet ističu najprije kako je prvo poluvrijeme Dinamo igrao lošije. Pogledajte euro utakmice pa možete vidjeti puno takvih primjera. Zar očekivati da 90 min jedna ekipa totalno dominira, igra na jedan gol, nije realno, iako ima i takvih utakmica. Koliko je udaraca u okvir gola uputio Belupo. Dinamo je bolja i jača ekipa. Koliko prekršaja nad dinamovcima nije dosuđeno? Bravo Dinamo, uvijek smo uz Vas!!

FR
freeshooter
19:26 28.02.2021.

Znam da je teško do prvih 11, no volio bih da Tolić više igra, sa njime se dobiva brža protočnost i okomitost, lucidnost i tehnika savršeni, mora igrati više, također šteta za situaciju sa Hajrovićem, on je sigurno klasa, neznam da li se tu još nešto da promijeniti, neki su u velikom padu, nekima nije mjesto u dinamu, no Zoki sve vidi i sve zna, pa uvijek dobro i ispravno odreagira, zato i radi provjere na ovakvim utakmicama, idemo dalje...

PA
pappmisi
18:43 28.02.2021.

Ajmo Dinamo !! Ne znam sta trasi Misic u Dinamu, !!!! MARKO TOPIC mora dobijati vise minuta, utakmica - Odlican nogometas !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije