Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.06.2022. u 17:31

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u četvrfinalu je Hrvatska svladala Srbiju 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3).

Svih 10 igrača u polju upisalo se u stijelce za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju.

Bio je to dvoboj dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon lanjskih Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije. Izabranici Ivice Tucka niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, u nekoliko su navrata imali i po tri gola prednosti, a ključnim se pokazao pogodak Lorena Fatovića za 14:11 s istekom napada 1:55 minuta prije kraja.

U prvoj je četvrtini briljirao Toni Popadić koji je u tom razdoblju upisao čak šest obrana. Tu prvu četvrtinu obilježila je rastrgana igra u napadu, Hrvatska je postigla gol samo u situaciji s dva igrača više, dok je Srbija poravnala u samoj završnici prvih osam minuta.

I u drugih osam minuta Hrvatska je konstantno držala minimalnu prednost, u dva navrata je imala sjajne pozicije za bijeg na dva razlike, no Vrlić i Bukić nisu uspjeli svladati Mitrovića.

No, treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8:5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena, s dva brza gola smanjio na 9:8, pa se i u posljednjih osam minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske.

Golovima Bukića, Žuvele i Bašića Hrvatska je sredinom posljednje dionice izgradila vodstvo 13:10 te je već i tada bilo jasno kako će hrvatski vaterpolisti po deveti put zaredom zaigrati u polufinalu svjetskog prvenstva, a sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Fatović.

Hrvatska je tako stigla nadomak nastavka nevjerojatnog niza osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima, trenutačno je osvojila medalju na sedam SP-a zaredom. Bila je ovo i treća pobjeda Hrvatske protiv Srbije na SP, a u oba prethodna navrata kada je svladala Srbiju Hrvatska je i osvojila zlato.

Hrvatska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska - Crna Gora koji je na programu od 19.30 sati.

>>> Hrvati i Srbi trenirali zajedno prije međusobnog dvoboja

Komentara 16

DU
Deleted user
17:08 29.06.2022.

Tucak, položio si veliku maturu. Čestitke našim igračima.

KO
koraknaprijed
17:12 29.06.2022.

Pobijedili su bolji!

BJ
bjmaro
17:14 29.06.2022.

Bravo Tucak i ekipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije