Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
SJAJNA AMERIKANKA

Mikaela Shiffrin nova je Snježna kraljica! Vlhova druga, Popović solidna deseta

Mikaela Shiffrin nova je Snježna kraljica! Vlhova druga, Popović solidna deseta
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.01.2023. u 17:15

Amerikanka Mikaela Shiffrin po peti je put u karijeri postala pobjednicom slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu i postala najuspješnijom skijašicom u 19 godina postojanja ovog natjecanja, dok je Leona Popović završila utrku na vrlo dobrom desetom mjestu.

>> Procurili novi detalji: Veza Ronalda i Georgine je predstava zbog visokih ugovora i lagodnog života

Shiffrin je u dvije vožnje pokazala najbolje skijanje i s ukupnim vremenom od jedne minute i 36.42 sekundi uvjerljivo nadmašila sve konkurentice.

Drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlhovu, pobjednicu posljednja tri izdanja slaloma za Snow Queen Trophy, Amerikanka je ostavila iza sebe za 76 stotinki, a trećeplasirana Šveđanka Anna Swenn Larsson je već zaostala za 1.21 sekundu.

Leona Popović je za pobjednicom zaostala za 3.02 sekunde.

04.01.2023., Zagreb - Druga voznja prve utrke zenskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy 2023.Leona Popovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Svojom 81. pobjedom u Svjetskom kupu Shiffrin je došla na samo jednu pobjedu od rekorderke, njene sunarodnjakinje Lindsey Vonn, a pet joj bježi legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Shiffrin će se moći izjednačiti s Vonn već u četvrtak, kad je na rasporedu drugi ovogodišnji slalom za Trofej Snježne kraljice.

Današnjom pobjedom Shiffrin je poveća ukupno vodstvo u Svjetskom kupu u kojem ima 975 bodova. Na drugom je mjestu Vlhova sa 586 bodova.

U redoslijedu slalomašica Shiffrin vodi sa 525 bodova, ispred Švicarke Wendy Holdener (420) i Vlhove (360). Leona Popović je na diobi sedmog mjesta sa 156 bodova, dok je Zrinka Ljutić unatoč odustajanju u prvoj vožnji ostala na desetom mjestu sa 128 bodova.

Prva vožnja slaloma u četvrtak na rasporedu je od 15 sati, a start druge predviđen je za 18 sati. 

 

Komentara 6

PE
Pendrek57
18:20 04.01.2023.

Bravo Mikaela!

DU
Deleted user
17:00 04.01.2023.

Staza je smeće.Skijašice ispadaju svako malo.Dobro ako se nitko ozbiljno ozbiljno ne ozljedi. Na žalost,silovani događaj.

Avatar kvasac60
kvasac60
16:50 04.01.2023.

Popović gleda prema vrhu Sljemena..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije