Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKOMOTIVA-DINAMO 0:3

Antolić posvetio gol Pivarićevoj kćerkici

dinamo, lokomotiva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
02.11.2013.
u 17:01

Antolić je sjajno potegnuo sa 20-tak metara i neobranjivo pogodio u donji desni kut. Domagoj nije burno slavio pogodak protiv dojučerečnjih suigrača, samo je, zajedno s Pivarićem, "zanjihao kolijevu", u čast novorođene Josipove kćerkice.

U prvoj utakmici 15. kola Prve HNL Dinamo je kao gost na Maksimiru pobijedio Lokomotivu 3:0

Pred sablasno praznim tribinama, Dinamo i Lokomotiva u prvom poluvremenu igrali su sablasno strahotan nogomet podsjetivši na najgoru utakmicu ove sezone u Maksimiru, kada se Dinamo ljetos mučio s luksemburškom Folom.

Za ne vjerovati da je prvak tako nemoćan i sterilan, a mlada, toliko hvaljena Lokomotiva tako neambiciozna. Kao da doista postoji nepisano pravilo da lokosi protiv Dinama moraju samo biti dobar sparing-partner, suparnik za revijalnu utakmicu...

Središnja figura utakmice bio je bivši lokos (jedan od četvorice iz Dinamovih prvih 11) Marcelo Brozović, u posljednje vrijeme najbolji Dinamov igrač. Marcelo je u 10. minuti fino ušao u šansu, a onda mu je iskusni, 31- godišnji vratar Šarlija obranio udarac. Brozović se u šansi našao i u 34. minuti, kada je u izglednoj situaciji prebacio vrata.

Kada je uspavanka bila na vrhuncu, dogodio se gaf u obrani Lokomotive. Soudani je izmakao pozornosti, a onda ga je Gorupec pokosio kao kosilicom i skrivio kazneni udarac iz kojega je Brozović pogodio za 1:0.

Tek u 44. minuti Lokomotiva se okuražila, kada se Šovšić briljantno oslobodio indisponiranoga Pinta i u čistoj situaciji promašio vrata. Jedan bljesak u 45 minuta, ipak premalo od momčadi koja pretendira na vrh ljestvice i čiji je trener glavni kandidat za Dinamovu klupu.

U toj nimalo napetoj utakmici, rat živaca vodio se na istočnoj tribini gdje su BBB-pobacali nekoliko baklji prema terenu, pa su ih okružili specijalci. Napetost se mogla rezati nožem, no srećom, nije bilo intervencije.

U 62. minuti Dinamo je zapečatio pobjedu. Antolić je sjajno potegnuo sa 20-tak metara i neobranjivo pogodio u donji desni kut. Domagoj nije burno slavio pogodak protiv dojučerečnjih suigrača, samo je, zajedno s Pivarićem, "zanjihao kolijevu", u čast novorođene Josipove kćerkice. Ante Rukavina u 88. je minuti pogodio bombom s 18 metara za konačnih 0:3.

Unatoč trici, u režiji Brozovića (zabio iz 11-erca nakon prekršaja na Soudaniju), Antolića i Rukavine, Dinamov trener Zoran Mamić opet je isijavao nezadovoljstvo.
- Pred igrače smo postavili dva zahtjeva i niti jedan od njih nisu ispoštivali do 40. minute. Tražili smo da kad izgube loptu moraju brzo vratiti posjed i da rade puno profesionalnih prekršaja kojima bismo zaustavili kontre Lokomotive. Zbog nepoštivanja tih zahtjeva, u prvom poluvremenu visjeli smo kao lusteri. Da je Lokomotiva imala više hrabrosti, mogla nas je kazniti – kazao je Zoran Mamić.

- U prvom poluvremenu ni Dinamo, ni mi nismo bili opasni, nije bilo dovoljno kretanja, ni udaraca. Primljeni pogodak nas je poremetio, pa smo se u nastavku morali otvoriti i praktički smo pozvali Dinamo pred naš gol. Žao mi je zbog visokog poraza, nije mi isto izgubiti s jednim ili s tzri razlike – kazao je trener lokosa Tomislav Ivković.

Ovo je već 11. zaredom Dinamova pobjeda nad Lokomotivom, koja prvi put u 15 kola nije postigla pogodak.

LIVE: Lokomotiva - Dinamo 0:3 (Brozović 37', Antolić 69', Rukavina 88')

90' - Gotova je utakmica na Maksimiru. Dinamo je kao gost pobijedio Lokomotivu 3:0 i tako ponovno skočio na vrh prvenstvene ljestvice.

88' - GOL - Dinamo vodi 3:0. Martinac je komplicirao na rubu šesnaesterca, lopta se odbila do Rukavine koji je opalio sa ruba šesnaesterca i lijepo pogodio u gornji lijevi kut Šarlijijna gola.

85' - Lokomotiva se trudi zabiti počasni gol, ali obrana Dinama bez problema otklanja sve njihove pokušaje.

82' - Iz igre je izašao Brozović, a na terenu je Leko.

76' - Dinamo kontrolirano čuva vodstvo. Loptu uglavnom vode njegovi defenzivni igrači.

72' - Nova izmjena kod Lokomotive. Iz igre je izašao Mišić, a ušao je Trebotić.

69' - GOL - Dinamo vodi 2:0 - Antolić se dugo namještao na 18 metara od gola Lokomotive, nitko mu nije izašao u blok, on je opalio i pogodio za 2:0.

65' - Kakav promašaj Čopa. Pinto je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje je Čop s dva, tri metra promašio prazan gol.

64' - Izmjena i kod Lokomotive. Iz igre je izašao Pavičić, a ušao je Peko.

59' - Prva izmjena kod Dinama. Umjesto Soudanija u igru ulazi Rukavina.

56'- Lokomotiva je preuzela dominaciju, ali Dinamo je jako opasan iz kontri. Pokušao je sada Čop, ali obranio mu je Šarlija.

52' - Nakon ubacivanja iz kuta Antolića najviši je bio Šimunić, ali išlo je to točno u Šarliju.

46' - Počelo je drugih 45 minuta. Treneri se nisu odlučili na promjene.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo vodi od 37. minute golom Brozovića iz jedanaesterca.

44' - Velika prilika za Lokomotivu. Sovšić je prevario Pinta i pucao iskosa s lijeve strane, ali otišlo je to pokraj suprotne vratnice.

42' - Sumnjiva situacija pred golom Dinama. Addy je srušio na rubu šesnaesterca Budimira, ali sudac je pokazao samo da se igra dalje.

37' - GOL - Dinamo vodi 1:0. Jedanaesterac za Dinamo. Gorupec je srušio Soudanija, a siguran realizator bio je Marcelo Brozović.

33' - Pucao je Antolić, ali njegov udarac blokirala je obrana Lokomotive. Lopta se odbila do Brozovića čiji udarac s ruba šesnaesterca odlazi preko gola.

30' - Nakon prvih pola sata igre možemo reći kako gledamo dosta slabu utakmicu. Igra se uglavnom na sredini terena, s povremenim bljeskovima pred golom jedne ili druge momčadi.

23' - Lokomotiva je povukla kontru. Pjaca se na lijevoj strani oslobodio Pinta, ali njegov udarac s 18 metara blokirao je Addy.

20' - Iza nas je 20 minuta utakmice na Maksimiru. Dinamo dominira, ali Šarlija je tek jednom trebao ozbiljnije reagirati.

16' - Dobro su na rubu šesnaesterca Lokomotive kombinirali Fernandes i Ademi, ali se na kraju Čileanac spetljao i propala je lijepa prilika Dinama.

10' - Brozović se našao u lijepoj prilici lijevo iskosa na sedam, osam metara, ali njegov udarac Šarlija je odbio u udarac iz kuta. Nakon ubacivanja iz kuta obrana Lokomotive je otklonila opasnost.

5' - Prvih pet minuta proteklo je u ispitivanju snaga. Tek treba izdvojiti dobar prodor Pinta po desnoj strani, ali je njegov ubačaj išao blizu golmana Lokomotive koji je loptu pokupio bez problema.

1' - Zlatko Šimčić iz Koprivnice dao je znak za početak utakmice na Maksimiru između Lokomotive i Dinama.

Sastav Lokomotive: Šarlija - Gorupec, Puljić, Barbarić, Bručić - Chago - Pjaca, Pavičić, Šovšić, Mišić - Budimir

Sastav Dinama: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi - Fernandes, Brozović, Antolić, Soudani - Čop

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
16:55 02.11.2013.

Za nama je još jedan zagrebački El Clasico. Nakon 11 međusobnih dvoboja u HNL-u Lokomotiva protiv Dinama ima 0 pobjeda, 0 neriješenih i 11 poraza uz gol razliku 4:24. Živio zagrebački derbi, živio HNL!

NI
nikola29
13:40 02.11.2013.

Kako da uzmu bod dinamu kad su oni drugi dinamo, oni ce odigrat utakmicu al rezultat je poznat. Mamic bi postrijeljao sve da se desi suprotno. Kad bi lokomotiva igrala protiv nekog drugog onda bi oni i srce ostavili na terenu da dobiju. Ovo je susret samo radi formalnosti i da ne zahrdaju do kraja.

LA
laki13
17:12 02.11.2013.

u biti sve nam je sje pa bi bilo čudo da je u HNL u regularno, Maminjo je je gradskom lovom pokupovao sve što se može kupiti:HNS,suci,igrači,izbornici...filijale (5)... tako da liga nema šanse dok god se lopovi ne stave nana pravo mjesto !!! divim se ljudima koji se dive tim tipovima!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije