Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Kovač propustio prvu priliku za naslov, Bayern kod Leipziga igrao 0:0

Kovač propustio prvu priliku za naslov, Bayern kod Leipziga igrao 0:0
Foto: Reuters/Pixsell
11.05.2019. u 17:30

Niko Kovač propustio je prvu meč loptu, njegov Bayern u pretposljednjem kolu Bundeslige odigrao je 0:0 kod RB Leipziga, što Bavarcima nije bilo dovoljno da podignu pokal, pošto je Borussija u isto vrijeme pobijedila Fortunu s 3:2, te se tako primakla na samo dva boda Bayernu.

Tako ćemo pobjednika ovogodišnje Bundeslige saznati iduću subotu, kada Bayern kod kuće dočekuje Eintracht, a Borussija Dortmund gostuje u Mönchengladbachu.

Leipzig - Bayern
1/14

Prednost Kovačeve momčadi je što će im za naslov biti dovoljan i remi.  

Borussija jedva do pobjede

Ali, malo je nedostajalo da Niko Kovač postane prvi hrvatski trener poslije 40 godina koji je osvojio Bundesligu, nakon što je to 1979. uspjelo Branku Zebecu sa HSV-om. 

Bayernovi navijači jučer u 50. minuti već su slavili naslov, ali razočarao ih je VAR! Goretzka je dočekao jedan odbijanac u 16-ercu i poslao loptu u mrežu, no sudac Manuel Grafe odlučio je provjeriti situaciju pregledom TV snimke, te je nakon minutu, dvije razmišljanja poništio pogodak zbog zaleđa.

Protestirali su žestoko Bavarci, ali uzalud. Kako se utakmica bližila kraju, Kovačevi igrači krenuli su na sve ili ništa, stvorili su još neke šanse, ali na kraju su mogli i primiti gol.

Velika drama odvijala se i u utakmici u Dortmundu, gdje je Borussija vodila 3:1, te imala igrača više, ali je Fortuna prvo smanjila na 3:2, a u posljednjim sekundama i zapucala “mrtvaca”. Šteta, jer da je završilo 3:3, Bayern bi već slavio naslov, pošto Borussija u zadnjem kolu ne bi mogla  nadoknaditi 18 golova slabiju gol-razliku.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Dok Bayern i Borussija vode žestoku bitku za naslov, a Leipzig je siguran treći, još četiri, pet klubova u igri je za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Iz te borbe ispao je Hoffenheim, koji je na svom terenu jučer izgubio od Werdera 0:1. Kramarić je igrao svih 90 minuta za Hoffenheim. 

Tin Jedvaj je pak ostao na klupi u remiju Bayera kod kuće protiv Schalkea (1:1). Apotekari su tako pali na šesto mjesto, a s pobjedom bi ostali četvrti.

Josip Brekalo igrao je od 75. minute u teškom 3:0 porazu Wolfsburga protiv njegova bivša kluba Stuttgarta.

Zna se već tko ispada

Bundesliga, 33. kolo: Augsburg - Hertha 3:4, Bayer Leverkusen - Schalke 1:1, Borussia Dortmund - Fortuna 3:2, Hannover - Freiburg 3:0, Hoffenheim - Werder 0:1, Nürnberg - Borussia (M) 0:4, Leipzig - Bayern 0:0, Stuttgart - Wolfsburg 3:0.

U nedjelju u 18 sati posljednju utakmicu 33. kola igraju Eintracht - Mainz. 

Posljednje kolo igra se u subotu 18. svibnja u 15.30 sati. 

Prva četiri kluba idu u Ligu prvaka, šesti i sedmi idu direktno u Europsku ligu, a sedma će momčad u kvalifikacije EL. Već se zna da iz lige ispadaju Nürnberg i Hannover, te da će Stuttgart u kvalifikacije za ostanak u utakmici protiv trećeplasiranog kluba iz 2. Bundeslige.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 9

ZB
Zoki-Bijela
18:37 11.05.2019.

Novinarcicu istina boli.. Samo brisi i pati..

SA
samobalic
08:01 12.05.2019.

Bayern jednostavno mora pobjediti Frankfurta sledece subote,jer Bosrussia mu je opasno za vratom.

CR
crodux
18:04 11.05.2019.

dobar je to rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije