Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK BILIH TIĆA

VIDEO Tisuće na Poljudu juniorima skandirale 'Ovo je Hajduk', Split slavi nakon povijesne noći

VIDEO Tisuće na Poljudu juniorima skandirale 'Ovo je Hajduk', Split slavi nakon povijesne noći
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
16.03.2023. u 16:16

Juniori splitskog Hajduka jučer su se plasirali u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10:9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1:1 (0:0). Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1:1 iz kaznenog udarca. Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže.

Naravno, takav uspjeh treba i valjano proslaviti pa je za juniore organiziran doček. 'Ovo je Hajduk!', dugo je odzvanjalo na Poljudu, dok su ispod živog zida na krcatom sjeveru slavili juniori Hajduka. Nakon povijesne noći na Westfalenu Marijana Budimira i igrače dočekali su u Splitu bakljadom, pjesmom i porukom koja se čula ipak najviše od svih. Trijumf juniora Hajduka u triler utakmici za polufinale Lige prvaka nije samo povijesni rezultat za hrvatski nogomet i omladinsku školu Hajduka, već je to i vjetar u leđa težnji navijača da klub gradi budućnost na domaćim igračima i svojoj školi, koja je u vrijeme Tomislava Ivića bila jedna od najprepoznatljivijih u Europi. 'Ovo je Hajduk',  pjevalo se i sinoć na Westfalenu, a trener Budimir u euforoiji je kazao: 

- Najveća nam je pohvala kad čujemo da ta poruka odzvanja s tribina.

Danas su njegove mladiće tako pozdravile tisuće navijača, a na Poljdu smo zabilježili spektakularne scene, a naša reporterka Dea Redžić uživo je razgovarala s mladim trenerom koji je najzaslužniji za povijesni uspjeh i izbacivanje Borussije Drotmund iz natjecanja nakon što su pogodili devet od devet penala u raspucvavanju i prikazali drčnu igru, ali i jasan plan igre koju navijači žele vidjeti i kod Lekinog Hajduka.

Na poljudskom semaforu pojavio se rezultat od 10:9 za Splićane, što je bio jučerašnji skor na Westfalenu. Hajdukovi juniori, uz dosta kašnjenja, stigli su na na Poljud. Pozdravljeni su ovacijama s tribina. Torcida je spremila pirotehniku, čuli su se topovski udari kroz maglu koju su stvorile dimne bombe.

Juniori Hajduka dočekani uz ovacije i baklje
1/14

- Navijači su ponos našeg kluba, oni čine Hajduk posebnim, drugačijim i velikim' kazao je predsjednik Lukša Jakobušić, nakon što su slike hajdučkih mladića koji se se penju na visoku ogradu jednog od najljepših stadiona svijeta, da bi ih razgrabilo više od pet tisuća navijača Hajduka zasjenile čitavu sezonu, sve Hajdukove turbulencije i ugaslu nadu da će se opet potući za naslov prvaka, priče o sustavu Ivana Leke, tajmingu, tranasferima i odgovornosti ključnih ljudi u klubu pa i samog Jakobušića.

Sve je prebrisala juniorska momčad trenera Marijana Budimira koja je izbacila Šahtar, Manchester City i Borussiju Dortmund na putu do povijesti i plasmana u polufinale Lige prvaka. Nijedan hrvatski klub nije otišao dalje u najprestižnijem klupskom natjecanju svijeta, a Hajduk nije postigao veći uspjeh od 1995. godine, kada je u četvrtfinalu na Poljudu remizirao s Van Gaalovim Ajaxom, pa izgubio u amsterdamskom uzvratu s 3:0.

Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

Komentara 3

MI
Misko12
19:12 16.03.2023.

Ma dajte im barem 10 dana neradnih dana, oslobodite ih škole, kao da i ovako rade. Pa vani se čude ovom cirkusu, pa to su juniori, a kad budu seniori torcida će im grobove kopat

KD
Kibi Dabi
18:04 16.03.2023.

Još samo da limači osvoje turnir u Špičkovini...

BE
Berri
14:38 16.03.2023.

Riješiti se Nikole Kalinića, koji je postao preveliki balast, te još petorice igrača iz prve momčadi i dati prigodu ovim mladim juniorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije