Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ OSMINE FINALA

Hrvatska deklasirala Kinu i plasirala se na OI. Srbija nas čeka u četvrtfinalu SP-a

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu
Igor Kralj/PIXSELL
11.02.2024. u 11:04
Hrvatska je u skupini na ovom svjetskom prvenstvu uvjerljivo svladala reprezentacije Australije i Južnoafričke Republike te je izgubila protiv europskog prvaka Španjolske

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrfinale Svjetskog prvenstva u Dohi svladavši Kinu s uvjerljivih 22:4 (5:2, 6:1, 5:1, 6:0).

Plasmanom u četvrtfinale Hrvatska je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a u borbi za polufinale naši vaterpolisti u utorak igraju sa Srbijom.

Očekivalo se da bi Hrvatska bez većih problema trebala apsolvirati utakmicu protiv Kine, koju vodi hrvatski trener Ivan Asić, a ta očekivanja su naši vaterpolisti i opravdali.

U samom početku se Kina uspijevala držati u zaostatku od tri do četiri pogotka, no već u drugoj četvrtfini Hrvatska se počela odmicati uz jako puno lijepih poteza, što pogodaka, što asistencija. 

VEZANI ČLANCI:

Posebno je Hrvatska dominirala u trećoj i četvrtoj četvrtini utakmice u kojoj su izabranici Ivice Tucka zabili 11 pogodaka, a primili samo jedan. 

Još jedna lijepa stvar s ove utakmice je i činjenica da je svih deset hrvatskih igrača iz polja, dakle svi osim vratara, postiglo pogodak u ovoj utakmici. 

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri pogotka, a kapetan hrvatske reprezentacije Marko Bijač zaustavio je devet suparničkih udaraca.

Hrvatska
22-4
Kina
SP VATERPOLO, 10:00, DOHA
KRAJ! VELIKA POBJEDA HRVATSKE

Kraj utakmice u Dohi. Hrvatska je rutinirano i vrlo lijepo s visokih 22:4 deklasirala reprezentaciju Kine u iznimno važnoj utakmici. Ne samo da je Hrvatska prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, nego je ovom pobjedom osigurala i plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. 

HRVATSKA VODI 22:4

Fatović je bio precizan s peterca i dodatno povećao veliku prednost Hrvatske.

HRVATSKA VODI 21:4

Hrvatska je napravila niz od 10:0 prekrasnim pogotkom s Lončara koji okrenut leđima zabio svoj drugi pogodak na susretu.

HRVATSKA VODI 20:4

Jubilarni 20. pogodak Hrvatske na susretu je iz peterca postigao Marko Žuvela.

HRVATSKA VODI 19:4

Još jedna lijepa kombinacija Hrvatske. Vrlić je odličnim dugim dodavanjem u sjajnoj poziciji našao Harkova, koji je zabio svoj četvrti gol na susretu. Hrvatska je u nizu od 8:0

HRVATSKA VODI 18:4

Nastavlja se hrvatsko povećavanje prednosti. Gol za 18:4 je postigao Vrlić i tako su sad svi hrvatski igrači (osim vratara) u ovom susretu postigli pogodak.

HRVATSKA VODI 17:4

Harkov je uz malo sreće, od bloka došao do svojeg trećeg pogotka na susretu, a Hrvatska otišla na 13 pogodaka prednosti.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Nakon tri dionice igre u Dohi sve ide prema očekivanjima. Hrvatska je ovaj dio susreta dobila sa šest jedan i nastavlja povećavati svoju uvjerljivu prednost.

HRVATSKA VODI 16:4

Hrvatska nastavlja povećavati svoju prednost. S brza dva pogotka došli smo do prednosti od 12 pogodaka preko Biljake i Lazića.

HRVATSKA VODI 14:4

Zabio je i Lončar iz blizine nakon lijepe akcije, pa tako sad imamo devet različitih strijelaca na ovom susretu. Prednost je sada na plus deset.

HRVATSKA VODI 13:4

Dalekometni udarac Lazića je završio u mreži Kineza za povećanje naše prednosti na plus devet. Imamo osam različitih strijelaca u ovom susretu.

HRVATSKA VODI 12:4

Nakon lijepih asistencija, evo i lijepog pogotka Harkova, krasno je provukao loptu pored kineskog bloka za povećanje na plus osam Hrvatske.

KINA SMANJILA NA 11:4

Chen je zabio svoj prvi pogodak na susretu, lijepo poentiravši iz polulijeve pozicije.

HRVATSKA VODI 11:3

Drugi pogodak Lorena Fatovića na susretu, lijepo je pogodio s lijeve strane za 11:3

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Nakon kraja druge četvrtine odnosno prve polovice utakmice Hrvatska mirno i sigurno opravdava ulogu favorita protiv Kine 10:3 vodstvom te bi bez većih problema trebali isto tako mirno privesti utakmicu kraju.

HRVATSKA VODI 10:3

Hrvatska je došla do dvoznamenkastog broja pogodaka nakon treće briljante asistencije Harkova, preko gotovo cijelog terena je pronašao Kragića, a ovaj bez većih problema zabio za 10:3.

HRVATSKA VODI 9:3

Hrvatska se iznimno brzo vratila na šest golova prednosti.

KINA SMANJILA NA 8:3

Kina je iz peterca došla do svojeg trećeg pogotka na susretu.

HRVATSKA VODI 8:2

Još jedna sjajna asistencija Harkova. Sjajno je na drugoj vratnici pronašao slobodnog Žuvelu koji lagano zabija za 8:2 naših vaterpolista.

HRVATSKA VODI 7:2

Drugi pogodak za Kržića i 7:2 za Hrvatsku. Nakon što je prvi zabio s desne, Kržić je sad ugrozio mrežu Kineza i s lijeve strane.

6:2 ZA HRVATSKU

Drugu četvrtinu smo otvorili povećanjem vodstva. Iskoristili smo igrača više, Butić je imao prostora, ušao s desne strane prema golu i zabio u suprotni kut za 6:2 Hrvatske.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

Kraj prve četvrtfine u Dohi. Hrvatska, očekivano, mirno kontrolira utakmicu od samog početka i ima lijepih 5:2 nakon prve četvrtine protiv Kine.

HRVATSKA VODI 5:2

Peti pogodak za Hrvatsku. S desne strane je desnom rukom iz nezgodne pozicije jako lijepo zabio Kržić.

KINA SMANJILA NA 4:2

Kina je smanjila na 4:2 pogotkom Chena s distance.

4:1 ZA HRVATSKU

Lijepa kombinacija za 4:1 Hrvatske. Harkov je s beka ubacio na Burića koji je iz blizine zabio pogodak.

PROMAŠEN PETERAC

Igrač Kine Zhieng je promašio peterac i ostali smo s dva gola prednosti.

KINA SMANJILA NA 3:1

Prvi pogodak za Kinu na ovom susretu. Iskoritili su igrača više i Peng je s pozicije centra lako poentirao za smanjenje našeg vodstva.

3:0 ZA HRVATSKU

Hrvatska dominantno igra već od samog početka susreta. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Lorena Fatovića koji je silovito poentirao za ugodno vodstvo.

2:0 ZA HRVATSKU

Hrvatska je udvostručila svoje vodstvo. Harkov je iznimno lijepo pogodio u suprotni kut.

1:0 ZA HRVATSKU

Nakon nekoliko propuštenih napada s obje strane, Hrvatska je povela s peterca pogotkom Jerka Marinića Kragića.

POČETAK

Počela je prva četvrtina utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu između Hrvatske i Kine.

POBJEDNIK NA SRBIJU

Pobjednik ovog dvoboja u četvrtfinalu će igrati protiv reprezentacije Srbije koja se maksimalnim učinkom i prvim mjestom u skupini C direktno plasirala u četvrtzavršnicu turnira.

IZBORNIK KINE JE HRVAT

Izbornik kineske reprezentacije je hrvatski vaterpolski stručnjak Ivan Asić (54), koji je rekao da ovu utakmicu shvaća kao priliku da njegovi igrači nauče što je više moguće. Više o tome pročitajte OVDJE.

KINA U SKUPINI

Reprezentacija Kine je u utakmicama grupne faze na ovom turniru slavila protiv Brazila (10:8), te uvjerljivo gubila od Francuske (9:16) i Grčke (6:24).

HRVATSKA U SKUPINI

Hrvatska je u skupini na ovom Svjetskom prvenstvu uvjerljivo svladala reprezentacije Australije (13:8) i Južnoafričke Republike (29:6) te je izgubila protiv europskog prvaka Španjolske (6:10).

UTAKMICA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Ovaj dvoboj osmine finala nije važan samo zbog prolaska u daljnju fazu natjecanja na SP-u, već ima i jednu dodatnu važnost. Pobjednik ovog dvoboja kvalificirat će se na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, dobrodošli u tekstualni prijenos utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu, u kojoj reprezentacija Hrvatske igra protiv reprezentacije Kine.

Komentara 2

Avatar Art of Noise
Art of Noise
10:00 11.02.2024.

Sritno, Hrvatska!

US
Uvijek SPREMAN
11:16 11.02.2024.

ako već pišeš na HR portalu piši na Hrvatski jezik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije