Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina D

Pique u samoj završnici donio Španjolskoj pobjedu protiv Češke!

Španjolska - Češka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
13.06.2016.
u 16:45

Španjolska je dominirala kroz cijeli susret, no nije uspjela sve do nekoliko minuta prije kraja slomiti čvrstu češku obranu

Barcelonin dvojac donio je tijesnu pobjedu (1:0) Španjolcima nad Češkom na njihovu premijernom nastupu na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. U 87. minuti Andres Iniesta uputio je "loptu s očima" u češki šesnaesterac, gdje ju je u mrežu zakucao Gerard Pique.

Španjolska je dominirala cijelim susretom, no nije uspjela sve do nekoliko minuta prije kraja slomiti čvrstu češku obranu. Stara "bolest" Španjolaca koji žele svakom akcijom "ući loptom u gol" i Petr Cech bili su najveći razlozi za ovakav razvoj utakmice. Španjolska je imala 67 posto posjeda lopte, dok su Česi čekali na svoju priliku iz kontranapada. Česi su utakmicu započeli s dva kornera u nizu, ali to je bilo sve što su ponudili u napadu u prvom poluvremenu. Sa Španjolske strane prijetili su Alvaro Morata, dok je većina centaršuteva dolazila s desne strane, gdje je ordinirao Juanfran.

Na početku drugog poluvremena Španjolska je nastavila dominirati terenom, ali solidna češka obrana s vratarom Čechom nije dala lopti da uđe u mrežu sve do 87. minute kad je Pique donio svojoj reprezentaciji zasluženu pobjedu. 

 

Španjolci nakon minimalne pobjede dijele prvo mjesto u skupini D s Hrvatskom, dok Turska i Češka nakon prvog kola nemaju ni boda. U sljedećem kolu naše skupine Hrvatska igra protiv Češke, dok će Španjolci u obračun s Turskom. 

Komentara 11

Avatar Tozimirov
Tozimirov
16:16 13.06.2016.

Kad bi barem ostalo 0:0

DU
Deleted user
16:13 13.06.2016.

Ovaj Balog... Uzas...

Avatar bosanac1951
bosanac1951
15:55 13.06.2016.

Ajmo česi, dajte ih pobijedite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije