Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSG PROŠAO BORUSSIJU

Prvak se oprostio: Atletico nakon drame i produžetaka izbacio Liverpool

Prvak se oprostio: Atletico nakon drame i produžetaka izbacio Liverpool
Foto: Pixsell/Reuters
11.03.2020. u 23:32

Nakon RB Leipziga i Atalante plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su i Atletico Madrid te PSG.

Atletico Madrid je na Anfieldu slavio protiv europskog prvaka Liverpoola nakon produžetaka sa 3:2 čime je potvrdio pobjedu 1:0 iz prve utakmice. 

Redsi su nakon 90 minuta pobijedili sa 1:0 izjednačivši rezultat iz prve utakmice, a u sjajnom produžetku vidjeli smo još četiri gola za konačno slavlje Španjolaca. U junaka se prometnuo Marco Llorente koji je zabio dva gola za "Los Colchonerose" (97, 105), a među strijelce se upisao i Alvaro Morata (120+1). Golove za Liverpool zabili su Georginio Wijnaldum (43) i Firmino (94).

Dejan Lovren nije konkurirao za sastav Liverpoola, dok je Šime Vrsaljko ušao u igru u 91. minuti.

PSG nadoknadio 2:1

PSG je izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je na Parku prinčeva pobijedio Borussiju Dortmund sa 2:0 i tako nadoknadio poraz 1:2 iz prve utakmice.

Utakmica se igrala bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, nakon što je francuska vlada donijela odluku kako se do 15. travnja zabranjuju sva javna okupljanja s više od 1.000 osoba.

Francuski prvak je slavio golovima Neymara (28) i Juana Bernata (45+1).

PSG je posljednje tri sezone ispadao u osmini finala. Lani od Manchester Uniteda, godinu prije toga od Real Madrida, a 2017. od Barcelone. Ovoga puta je bio uspješniji izborivši četvrtfinale koje nikada nije prošao u Ligi prvaka.

Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo u 25. minuti. Cavani je izašao sam ispred Romana Burkija, pucao, ali je švicarski vrata obranio nogom. Samo tri minuta kasnije PSG je bolju igru okrunio vodstvo. Di Maria je ucabio sjajno iz kornera, a Neymar pored Hakimija zabio glavom za vodstvo.

U samoj završnici prvog dijela francuski prvak je povećao vodstvo. Sarabija je ubacio, a Bernat lagano skrenuo loptu u donji lijevi kut za velikih 2:0.

U drugom dijelu Borussia je bila aktivnija, ali bez nekih većih opasnosti pred francuskim vratima. U 73. minuti pucao je Brandt, ali pored gola. Dvije minute kasnije i Emre Can, ali jednako loše. 

U samoj završnici susreta došlo je do gužve nakon što je Emre Can načinio prekršaj nad Neymarom, a potom ga gurnuo. Sudac je Canu pokazao crveni karton, dok su Neymar, Di Maria i Marquinhos dobili žute kartone.

Sljedećeg tjedna trebale bi se odigrati preostale uzvratne utakmice osmine finala. U utorak Manchester City će pred svojim navijačima braniti prednost 2:1 iz prvog dvoboja s Real Madridom, dok će Juventus pokušati anulirati minimalan poraz iz Lyona (1:0). U srijedu  Bayern će u Muenchenu braniti prednost 3:0 iz prvog dvoboja protiv Chelseaja, Barcelona će ugostiti Napoli na praznom Nou Campu. Dvoboj u Napulju završio je 1:1.  

Komentara 5

CA
Catalonia
23:23 11.03.2020.

Jel bu opet Lovren kriv i ovaj put????

Avatar jebb
jebb
10:10 12.03.2020.

Lovren ima status u Liverpoolu nesto slicno k'o Hercegovci u Hrvatskoj... dezurni krivac za sve lose... Kriv zato sto je ziv...

DU
Deleted user
10:16 12.03.2020.

Gomes , Arnold, van Dijk, posebice Adrian, smiješno i jadno. I za to je vjerojatno Lovren kriv glupavim navijačima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije