Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Marko Pavić, Hina
PRIMILI TRI KOMADA

Dinamo doživio težak poraz kod Sheriffa, sada mu treba čudo da se plasira u Ligu prvaka

Dinamo doživio težak poraz kod Sheriffa, sada mu treba čudo da se plasira u Ligu prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.08.2021. u 22:51

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici posljednjeg, 4. pretkola Lige prvaka izgubili na gostovanju kod Sheriffa u Tiraspolu sa 0:3. Dvostruki strijelac za Sheriff bio je Traore (45, 80), a jedan gol je dodao Kolovos (54).

Domaći sastav u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te zasluženo stekao veliku prednost pred uzvrat u Zagrebu za osam dana. 

Već u sedmoj minuti Sheriff je imao veliku priliku, a Dinamo je samo uz veliku dozu sreće ostao bez lopte u svojoj mreži. Kolovos je odličnim okomitim proigravanjem rasporio obranu Dinama, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Luvannor, ali njegov udarac sa 10-ak metara zaustavila je vratnica.

Imao je Dinamo i naklonost sudačke postave koja je u 17. minuti zažmirila na evidentno igranje rukom Theophile-Catherinea u svom kaznenom prostoru. Francuz je pokušao ispucati loptu ispred svog gola, no promašio ju je, a potom ga je lopta odbivši se od tla pogodila u ruku. Glavni sudac Cakir zatražio je pomoć VAR-a, odnosno Nijemca Dankerta koji je nakon dvije minute seciranja situacije procijenio kako se ne radi o kažnjivom igranju rukom.

Jedinu smislenu akciju u prvom poluvremenu Dinamo je složio u 34. minuti, Ivanušec je izbjegao blok dvojice igrača Sheriffa i potom proigrao Majera koji je utrčao u kazneni prostor. Mladi veznjak Dinama uspio je svladati Athasaniaidisa, ali desni branič Cristiano uspio se vratiti na vrijede kako bi izbacio loptu metar ispred gol-linije.

Upravo je Cristiano bio najzaslužniji i za gol Sheriffa u 45. minuti, on je prekrasnom dugačkom loptom izigrao kompletnu obranu Dinama, Traore se ubacio iza leđa Theophile-Catherinea, a kada se našao oči u oči s Livakovićem bio je prisebniji od Luvannora na startu dvoboja te mirno zatresao mrežu.

Indisponirani Dinamo kažnjen je još jednom loptom u svojoj mreži u 54. minuti. Yansane se izvukao na lijevo krilo, pravovremeno dobio loptu koju je zatim vratio idealno na volej Kolovosu koji je sa 12 metara svladao Livakovića.

Prvi udarac u okvir gola domaćih Dinamo je uputio u 62. minuti kada je Ivanušec pokušao s ruba kaznenog prostora, no Athanasaiadis je bio spreman za njegov prizemni pokušaj.

Sheriff je u posljednjih pola sata odlično koristio veliki prostor koji mu je Dinamo ostavljao za protunapade, a jedan od tih protunapada je rezultirao i trećim golom. Luvannor je u 80. minuti sa svoje polovice poslao loptu u for Traoreu koji je pretrčao Moubandjea, a zatim i prevario Livakovića poslavši mu ju kroz noge.

Moldavija dosada nikada nije imala predstavnika u natjecanju po skupinama Lige prvaka, a nakon prvih 90 minuta sraza s Dnamom Sheriff je stigao vrlo blizu tome. Zagrebački sastav će 25. kolovoza morati odigrati savršenu utakmicu kako bi nadoknadio ovaj zaostatak.

Komentara 130

GI
gismund
19:36 17.08.2021.

sretno dinamo...jer s krznarom na klupi bogami će nam trebati!

GI
gismund
22:02 17.08.2021.

krznara treba smijeniti već u povratnom letu za zagreb jer iz LP ispadamo, to je jasno, ali s krznrom gubimo i naslov prvaka HNl-a!!!!

WA
Waukesha
22:43 17.08.2021.

Grozno. Ovako lošu igru ne pamtim. 3:0 od Moldavaca je debakl desetljeća, kao da je s druge strane Bayern. Nažalost Krznar nije rješenje i ovo mu je vjerojatno oproštaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije