Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI NA PLUS 8

Gavranović utišao Poljud! Dinamo napravio veliki korak k naslovu

Gavranović utišao Poljud! Dinamo napravio veliki korak k naslovu
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
22.04.2018. u 18:51

Dinamo je u velikom hrvatskom derbiju u 31. kolu HNL-a slavio na rasprodanom Poljudu protiv Hajduka s 2:1, te pet kola prije kraja stavio jednu ruku na trofej namijenjen prvaku. Naime, modri su pobjedom bijelima pobjegli na plus osam.

Hajduk je krenuo s dvije sjajne prilike, no Hajrovićev udarac zaustavio je Letica, dok je Gavranović pucao pokraj gola. Modri su do vodstva stigli u 14. minuti kada je Ćorić izbacio iz kuta, Benković je prebacio na drugu vratnicu, gdje Doumbia trese vratnica, no lopta se odbija točno do Gavranovića koji zabija za 1:0.

Dinamo Hajduk
1/7

U 22. minuti sporna situacija u šesnaestercu gostiju nakon duela Soudanija i Gyurcsoa, no Zebec je samo pokazao da se igra dalje. Hajduk je do izjednačenja stigao u 24. minuti kada fantastično iz slobodnog udarca s 25 metara pogađa Caktaš.

Bijeli su imali dvije sjajne prilike za potpuni preokret, no Said je u 29. minuti pucao pokraj gola, da bi Gyurcso pet minuta kasnije s 20-ak metara pogodio vratnicu. U 37. minuti Hajrović je iz slobodnog zida pucao kroz živi zid, ali spreman je Letica.

Nastavak je otvorio Livaković s dvije sjajne obrane, prvo nakon udarca Futacsa, a onda i nakon jedne odbijene lopte od vlastitog igrača. Dinamo je odgovorio preko Hajrovića i Ćorića, no rezultat se mijenjao tek u 59. minuti kada tragično reagira obrana Hajduka nakon kornera, što je iskoristio Gavranović i zabio drugi gol na utakmici.
 
Hajduk je nakon toga krenuo po izjednačenje, imao dvije sjajne prilike preko Gyurcsoa, koji jednom gađa okvir gola, a drugi put neometan puca nebu pod oblake, no rezultat se nije mijenjao.

Dinamo pet kola prije kraja ima 69 bodova, osam više od Hajduka, te devet više od Rijeke.



 

 


 

Komentara 62

UN
UNOPosmatrac
18:48 22.04.2018.

Novi prvak Hrvatske se zove kao i uvijek Dinamo Zagreb

UN
UNOPosmatrac
18:28 22.04.2018.

Pa dok oni pisu Transparente dinamo ide ka prvenstvu..

AN
Antonio94
18:53 22.04.2018.

Sveto ime Dinamo,prvak po tko zna koji put a u Splitu opet sve miriše na nju,na nju,svježu fituluuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije