Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Barcelona i Manchester United odigrali 2:2 u fantastičnoj utakmici na Camp Nou

Barcelona i Manchester United odigrali 2:2 u fantastičnoj utakmici na Camp Nou
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
16.02.2023. u 20:41

U najzvučnijem, ali i najzabavnijem dvoboju večeri posvećene otvaranju nokaut faze Europske i Konferencijske lige, Barcelona i Manchester United su u okršaju velikana na Nou Campu odigrali neriješeno (2:2) u prvoj ogledu šesnaestine finala Europske lige. Bio je to susret s čak 32 udarca (16 po svake strane) te strahovito visokim tempom.

Iako je prvi dio susreta bio zanimljiv s nekoliko prilika na obje strane, drugi dio je počeo uistinu furiozno, i s jedne i druge strane. Prvo je Raphinhin projektil proletio tik pored vratnice, a isto se dogodilo i s velikom šansom za Jadona Sancha, da bi Barcelona zabila pogodak za vodstvo u 50. minuti preko Marcosa Alonsa koji je bio najviši nakon udarca iz kuta te od pod matirao sunarodnjaka Davida De Geu. No, sreća Xavija i njegovih igrača je kratko trajala. Navijači Barcelone su bili iznenađeni činjenicom što je strijelac Alonso startao u prvih 11 kao stoper, a to se iznenađenje, na žalost po njega, potvrdilo već dvije minute kasnije kad je United nastavio ludi tempo početka drugog poluvremena te izjednačio na 1:1. Baš se Alonsovo loše stopersko pozicioniranje je prvo u akciji Uniteda otvorilo prostor za Freda, pa zatim i za dubinsku loptu za Rashforda koji je iz teškog kuta matirao ter Stegena i nastavlja sa svojom fantastičnom formom. 

Nije dugo rezultat bio izjednačen u ovom dinamičnom drugom dijelu, jer su crveni vragovi već u 57. minuti preokrenuli. Opet je jedan od glavnih aktera bio Rashford, koji je ubacio sa strane, a lopta se od nesretnog Julesa Koundea odbila u mrežu Barcelone koja je tako od vodstva u 50. došla u deficit u 59. minuti. Nakratko je utakmica utihnula, ali ubrzo je opet  snažno zaiskrilo u 76. minuti. Raphinha je sjajno ubacio iz velike udaljenosti s desne strane, na loptu je išao Lewandowski, ali nije ju dirao, što je prevarilo De Geu i donijelo Barceloni izjednačenje na 2:2. Zamalo je još jednom kompletiran preokret autogolom, nakon što je Casemiro skoro dao prednost svojem bivšem rivalu pogodivši gredu vlastitog gola u 86. minuti, ali United je izdržao konačni nalet Barce i otišao neporažen s Nou Campa.

Šahtar svladao Rennes

U drugom susretu večeri Šahtar Donjeck, koji vodi hrvatski stručnjak Igor Jovičević, je u Varšavi pobijediio Rennes sa 2:1.

Ukrajinski sastav, koji je ove zime ostao bez najboljeg igrača Mihaila Mudrika koji je prodan u Chelsea za oko 100 milijuna eura, poveo je već u 11. minuti. Bogdan Mihajličhenko je pucao prema golu, Mandanda je obranio, ali je Dmitro Kriskiv pospremio odbijanac. U završnici prvog dijela Chimuanya Ugochukwu je skrivio kazneni udarac, a Artem Bondarenko zabio za 2:0.

Rennes je smanjio u 59. minuti golom Toka Ekambija koji je u 77. minuti izašao iz igre, a umjesto njega je ušao Lovro Majer. Neven Đurasek nije nastupio za ukrajinski sastav.

RB Salzburg je golom Nicolasa Capalda u 88. minuti svladala Romu sa 1:0.

Domaćin je kreno agresivno, s velikim pritiskom. Roma je izgledala uplašeno i trebalo joj je oko 20 minuta da se probudi, a do kraja susreta Salzburg mora zahvaliti vrataru Köhnu što nije rezultatski zaostao.

U nastavku susreta Roma je dva puta pogađala okvir gola, u 73. minuti je Bryan Cristante nadskočio obranu i pucao glavom, ali je pogodio desnu stativu. Osam minuta kasnije Andrea Belotti je pogodio prečku. Kazna je stigla u 88. minuti, Strahinja Pavlović je ubacio u šesnaesterac, a Nicolas Capaldo zabio glavom za pobjedu domaćina. Luka Sučić je za Salzburg igrao do 82. minute.

U susretu između Ajaxa i Union Berlina nije bilo golova.

Ajax je u prvom poluvremenu imao daleko veći posjed, ali nije upitio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola. Igrači Uniona su zatvorili sve prolaze, dobili većinu duela i stvorili bolje šanse od domaćina. Rijetko koji gostujući vratar imao je lakših prvih 45 minuta u europskom dvoboju na ovom stadionu. U nastavku susreta Ajax je zaigrao bolje, ali je ostalo 0-0.

Josip Juranović je odigrao cijeli susret za njemački sastav.

Večeras: se još sastaju Juventus - Nantes, Sporting Lisabon - Midtjylland, Bayer Leverkusen - Monaco, te Sevilla - PSV Eindhoven.

Uzvratni susreti su 23. veljače.

Komentara 1

Avatar southman
southman
21:19 16.02.2023.

Kad Xavi shvati da su mu Alonso i Kunfe najveca prijetnja a Ten Hag to shvazi za Varana onda ce imati prave obrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije