Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.11.2019. u 20:01

U derbiju 16. kola Prve HNL u Maksimiru su nogometaši Dinama i Hajduka igrali 1:1. Plavi su dominirali tijekom cijele utakmice, ali nisu uspjeli pobijediti.

Zagrebačka momčad je povela u 12. minuti autogolom Ismajlija, a iz jedanaesterca u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio Caktaš. Vodi Dinamo s 35 bodova, a drugi je Hajduk s četiri boda manje, ali s utakmicom više.

>> Pogledajte galeriju: Hajdukovci na Maksimir došli u crnim majicama uz jasnu poruku

Dinamo - Hajduk
1/7

Nenad Bjelica nije imao većih problema oko svog igračkog kadra, a bez obzira na utakmicu koja plave čeka u utorak na San Siru u Ligu prvaka s Atalantom, izveo je gotovo kompletnu najjaču postavu.

Kako je zadnji u reprezentativnoj akciji bio Stojanović, njega je ostavio na klupi, a u igru poslao Šituma, i na stoperskoj poziciji nije bilo Theophilea, pa su tap par srednjih braniča bili Dilaver i Perić.

Teže je bilo Damiru Buriću, on je bio bez Posavca, Juranovića, Jaira i Bradarića od onih koji su uglavnom bili u prvom sastavu, a i Hamzu Barryja za početak je stavio na klupu, prednost je dobio Kalik.

Šteta što na derbiju nije bilo više gledatelja, ova dva kluba u svom velikom srazu su zaslužila puniji stadion od tih 15.000 gledatelja. Nije tome pogodovalo ni vrijeme, kiša je stalno prijetila a znamo kakav je maksimirski stadion. Iako, na atmosferu se nikako ne možemo požaliti, bila je prava nogometna.

>> Pogledajte galeriju s derbija Dinamo - Hajduk

Dinamo - Hajduk
1/20

Plavi su bili blizu vodstvu već u četvrtoj minuti, krasnu akciju plavih završio je Olmo udarcem, ali netko od bijelih ju je malo skrenuo i otišla je pored vratiju.

A onda je čudo napravio Petković, kako je izrovao obranu Hajduka i vratara Ljubića pogodio u glavu, kakva sreća za Hajduk. Izdržao je Hajduk s puno sreće do 12. minute, a onda je Kadzior ubacio iz kuta, Petković i Ismajli bili su u skoku i lopta je završila u mreži za vodstvo plavih.

Do odmora Dinamo više nije uspio zabiti gol jer nije bio precizan u realizaciji, a Hajduk je bio veliki miljenik sreće, plavi su razbijali goste, šalili se s njima, svaki napad je bio opasan, ali falilo je preciznosti kod Bjeličinih igrača. I kad se spremalo na odmor, Hajduk je izjednačio, Caktaš je pucao s 18 metara, lopta je Leovca pogodila u ruku i Caktaš je iz jedanaesterca tukao neobranjivo pod prečku.

I u nastavak je Dinamo ušao raspoložen, napadao je i stalno bio opasan, pogodak u mreži Hajduka stalno je 'visio u zraku', ali nikako plavi nisu uspijevali doći do njega.

>> Pogledajte kako je Dinamo proslavio Olmov poziv u reprezentaciju

Komentara 41

Avatar Ilirija1
Ilirija1
19:22 22.11.2019.

tribalo je imati pameti pa mamica dovesti naza 15 godina u Ajduka i dat mu tribunske ovlasti pa da ga covik podigne klub i nase mlade jude podigne, talente nadje, razvije ih i obuci pa vanka za dobru zaradi utrzi. to je tribalo napravit a ne davat judima koji ne mogu vodit ni 2 ovce, no bit po svoj prilici ovce vodile nj. ali dobro, svi znamo da je politika svoje prste u tome ima. kad Split postane glavni grad onda ce se i stvari drasticno prominit.

Avatar Ilirija1
Ilirija1
19:02 22.11.2019.

ajmo Ajduk. je da ne vridi nicem, da dovodi igrace iz afrike umisto da nese jude podizu ih i obuce pa vanka uz veliku zaradu prodaju (kako je napravija Mamic u eletricnom generatoru), da je vodjen judima koji ni par ovci ne bi mogli vodit altroke bekoliko stotina nj., ali je uvik vazno razbit zube Slovenskom klubu.

Avatar Ilirija1
Ilirija1
19:16 22.11.2019.

kajakfski svit Slovenski nikad ne smi zaboravit da zagreb grad nije njegov jer ga mi Ilirski svit financiramo, uzdzavamo i odrzavamo. to vi nikad ne smite zaboravit. a triba ric da su kajakfci mala manjina u zagrebu. koliko je purgera svita Slovenskog ostalo u zagrebu od 1945? malo po svoj prilici. je da se svi vole izdavat purgerima i govorit kajakfskijem cobanskijem jezikom Slovenije jer se ka tako izadaju za napredan i kulturan svit po njihovu misljenju, ali svi znamo da je malo purgera, da su purgeri manjina u zagrebu. e to je ono jedino dobro ca mozemo ric u ciloj prici, jer posli toliko odrzavanja, gradnjenja i podizanja tog grada od Ilirskog covika Hrvatskog, Slovenac i triba bit samo mala manjina. to je pravilno i po pravdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije