Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJSKA LIGA

Osijek "preživio" Pogon i za nastavak europskog puta morat će pobijediti u Gradskom vrtu!

Osijek "preživio" Pogon i za nastavak europskog puta morat će pobijediti u Gradskom vrtu!
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
22.07.2021. u 22:53

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod Pogona u Szczecinu igrali 0:0, što je rezultat opreznije igre momčadi Nenada Bjelice, koja se pokazala dobrom taktikom zbog načina na koji igraju Poljaci.

Riječ je o trećeplasiranom klubu iz prošle sezone, posebno inspiriranom na domaćem travnjaku. Upravo zato je Osijek igrao na način da malo prepusti loptu domaćinu pa traži priliku iz kontri, polukontri i prekida. Nažalost, to nije donijelo pogodak, ali zato je mreža ostala netaknuta.

Što se može zahvaliti i odličnom Ivuši, kojeg su posebno namučili Zahović, Kurzawa i Kowalczyk. Srećom, imao je ispred sebe inspiriranog Škorića, a u napadu konstantno opasnog Miereza pa Poljaci ipak nisu mogli jurnuti kako su željeli, stalno su morali paziti što bi se moglo dogoditi na njihovoj strani.

Kako god, uzvrat je za tjedan dana na stadionu Gradski vrt i ako ponovno neće biti pogodaka, slijede jedanaesterci, koji su još uvijek u lošem sjećanju za Osijek. Naime, prije dvije godine u drugom pretkolu Europske lige na taj je način CSKA iz Sofije prošao dalje.

Također, ukupni pobjednik dvoboja Osijeka i Pogona u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja upravo spomenutog CSKA i latvijske Liepaje.

Komentara 3

DA
Darlboro
21:55 22.07.2021.

Dobro izgleda osijek, taj pogon nije baš mačji kašalj. Vidi se napredak u odnosu na dosadašnje euro nastupe, pod prethodnim trenerima kad je bilo bitno ne primit, ili primit što manje

MA
Marsi
22:56 22.07.2021.

Kakva pacerska igra Osijeka.Zatvorili se u cisti bunker. Nece Bjelica daleko sa takvo taktikom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije