Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar

Uzalud je akcijski plan ako ne zanima i državu

bbb (1)
Luka Stanzl, Borna Filić/Pixsell
06.04.2012.
u 12:20

U intervjuu za MAX Zdravko Mamić otvoreno je rekao kako se boji da će biti krvi na ulicama. Jer, država protiv huligana ništa ne poduzima, pušta ih da rade što hoće, a to će, po Mamiću, dovesti do krvi na ulicama Zagreba i Hrvatske.

U srijedu je malo nedostajalo da bude krvi kad su napadnuti Dinamovi igrači Ibanez i Pokrivač. Malo je nedostajalo i u noćnom klubu gdje je napadnut Zoran Mamić.

Koliko treba da bačene boce na Mamićevu kuću ne razbiju stakla na njoj i ozljede djecu? I sad tako malo nedostaje da netko strada, a država, njene institucije samo su promatrači.

Imaju u Maksimiru suvremeni videonadzor, nekoć su nas zvali u policiju i pokazivali snimljene izgrednike, privodili ih i kažnjavali. To je nestalo, valjda štite integritet izgrednika.

Ne sjećamo se kad su zadnji put objavili podatak o privedenima, kažnjenima zabranom dolaska na stadione. Uzalud je akcijski plan za sprečavanje nereda, država ga očito nema namjeru provoditi.

Samo, kako je krenulo, ostvarit će se i drugi dio Mamićeve tvrdnje – jednog će dana ti huligani zakucati i na vrata Markova trga i početi službenike bacati na ulicu. A tada će i za njih biti kasno.

Pravna država? Ma nemojmo se više lagati, ovo je sramota svih nas. Postoji li kazna za nečinjenje, onda je državni aparat sam sebe osudio. A krilatica – neka institucije rade svoj posao – običan je vic. Koji prijeti postati epitafom svima nama koji želimo civilizirano društvo.

Sramite se vi koji se nazivate navijačima, a radite ovakve stvari, sramite se i vi "institucije" jer sve ovo dozvoljavate. Jer, očito i vama sve ovo odgovara. Ili možda ne? Pa demantirajte ove riječi, ali ne riječima nego djelima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije