Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA OZLJEDA

Utučeni tata Pamić: Mome Zvonku toliko je značio gol, a onda šok...

Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
14.03.2014.
u 15:21

– Ne želim nikome soliti pamet, svatko ima svoj način rada. Međutim, ovo je zaista specifična situacija i svakako za analizu – zaključio je Pamić.

Da je Dinamo postao “pleme Staklena koljena” dalo se naslutiti još prošloga ljeta, kada je na bezveznoj utakmici u Murskoj Soboti šokantno stradao Sammir pa se oporavljao puževom brzinom i europsku jesen dočekao potpuno nespreman.

Menisk Sandomierskog

Nakon toga strahotni niz pehova nastavljen je u listopadu, kada je najprije pri bezazlenom ispucavanju lopte koljeno ‘ciknulo’ Sandomierskom (pa je bio na operaciji meniska), onda se odmah ozlijedio i Husejinović... i tako sve do nesretnoga Zvonka Pamića u Koprivnici.

– Čim sam vidio da je Zvonko ostao ležati, znao sam da je posrijedi teška ozljeda. Jer moj Zvonko nikada se ne izležava bez veze – kazao je rezignirani Igor Pamić, otac Dinamova nogometaša.

– Čuli smo se odmah poslije utakmice, bio je deprimiran jer imao je skromnu minutažu i osjećao je da bi mu taj postignuti pogodak donio pozitivan pomak. Sigurno bi mu povećao samopouzdanje. A na žalost, odmah je uslijedio peh – dodao je Igor Pamić.

Petorica dinamovaca s popucalim križnim ligamentima. Previše da bi bilo slučajno?

– Ne želim nikome soliti pamet, svatko ima svoj način rada. Međutim, ovo je zaista specifična situacija i svakako za analizu – zaključio je Pamić.

Kontaktirali smo i s pulskim somatopedom dr. Stanislavom Peharcem. Bio je iznenađen Dinamovom statistikom polomljenih koljena...

– Svaka od tih ozljeda zahtijeva analizu. No ako je posrijedi ista vrsta ozljede u istoj momčadi, onda se to može pripisati disproporciji između zahtjeva i sposobnosti igrača da te zahtjeve ispune. Ne aludiram ovdje na pogreške u načinu rada, nego smatram da je potrebna analiza. Inače, u svijetu je trend smanjivanje učestalosti ove vrste ozljede uz programe preventivnih vježbi – kazao je Peharec.

Koljena kao čačkalice

Gdje je onda pogreška? Je li način rada u Dinamu prezahtjevan, ili plavi imaju noge kao čačkalice ili su jednostavno nevjerojatni pehisti?

– I mi se pitamo zašto nam se to događa – kaže pomoćni trener Damir Krznar, legendarni igrač kojemu su tri puta operirani križni ligamenti.

– Došli smo do zaključka da je sve ovo velika serija pehova jer svi naši stradali igrači, osim Addyja, ozlijeđeni su u duelima ili pri izlasku iz duela – naglašava Krznar.

Međutim, stručni stožer detektirao je još nešto, i te kako upozoravajuće.

– Problem je i u kopačkama. Naime, one su danas toliko lagane, sve više plastične, napravljene za idealne terene, tepihe, a kod nas takvih nema. I čim se dođe na malo lošiji teren, nastaju problemi – zaključio je Krznar.

>> Dinamo slavio u Koprivnici, teška ozljeda Pamića

Komentara 1

DU
Deleted user
19:42 14.03.2014.

Evo Dasovića i stručnjaka za koljena ! Makni se od svetinje Dasoviću tvoje novinarstvo je na staklenim nogama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije