Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Utjecajni Arap u Hrvatskoj dogovara proširenje suradnje od koje će mnogi imati koristi

U Emiratima bi željeli ugostiti hrvatske selekcije iz raznih sportova na pripremama i natjecanjima.
12. srpnja 2021. u 19:00 4 komentara 2399 prikaza
Foto: HBS

Visoki predstavnik i zastupnik za međunarodne odnose Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sportskog vijeća Dubaija (Dubai Sports Council), vrhovnog sportskog tijela u UAE-u Mohhamad Abdulla Mohammad Saleh, boravi u Hrvatskoj u posjeti Hrvatskom boksačkom savezu (HBS) s kojim preko predsjednika Bone Bošnjaka i posebnog savjetnika Jurice Runtića ima razvijenu dugogodišnju uspješnu suradnju.

Poirer McGregor 'NIJE GOTOVO' Bijesni McGregor sa slomljenom nogom provocirao Poiriera, spominjao mu suprugu

Mohammad Abdulla uz vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza - predsjednik Bono Bošnjak, dopredsjednik general Mladen Mikolčević, posebni savjetnik Jurica Runtić, stručna tajnica Nikolina Jurić - sastao se u Zagrebu s čelnicima Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednikom Zlatkom Matešom, glavnim tajnikom Sinišom Krajačem te voditeljicom Odjela za međunarodnu suradnju Ljiljanom Ujlaki Šubić.

Abdulla je upoznao vodeće ljude HOO-a s inicijativom Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata za tiješnjom suradnjom, jer Emiraćani su oduševljeni sportskim uspjesima Hrvatske i jako zainteresirani za naše stručnjake i sportaše, osim nogometnih koji već redovito dobivaju angažmane u Emiratima.

U Emiratima bi željeli ugostiti hrvatske selekcije iz raznih sportova na pripremama i natjecanjima u UAE, te im staviti na raspolaganje modernu i vrhunski opremljenu sportsku infrastrukturu u Emiratima. Suradnja bi se odvijala i kroz dolaske sportaša i selekcija iz UAE na pripreme i usavršavanja u Hrvatsku.

Italy v England - UEFA Euro 2020 Final - Wembley Stadium NAKON NASLOVA Talijanski savez ima smisla za humor: Pogledajte kako podbadaju Engleze

Predsjednik Mateša zahvalio je na posjetu i inicijativi, upoznao Abdullu o sličnoj suradnji koju HOO ima s brojnim drugim olimpijskim odborima i izrazio spremnost o produbljenju sportskih odnosa s UAE na korist sportašima obiju zemalja.

U tom smislu pripremit će se dokument o načinima suradnje, dogovoriti daljni koraci i sastanci, a posebni će dobitak biti to što posebni savjetnik HBS-a Jurica Runtić ubrzo počinje raditi u UAE na visokoj poziciji u sportskom menadžmentu, kao direktor i savjetnik predsjednika AL Ittihad Kalbe i bit će s Mohammadom Abdullom glavna spona u proširenju međusobne suradnje između dvaju olimpijskih odbora i sportaša Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
 • zimerman:

  Jadan je onaj ko sa Arapima tikve sadi

 • Avatar EUJ
  EUJ:

  Utjecajni Arap u Hrvatskoj dogovara proširenje suradnje od koje će mnogi iz balkanske elite imati koristi a raja če dalje uz Boga i domoljublje šljakati za male pare ali odsada kao svoja na svome za tuđeg.

 • Avatar Baroudeur
  Baroudeur:

  Super zemlja bez ikakvih ljudskih prava. Neznam jesi li sretan kad dodes u Emirate ali kad izades sigurno jesi.