Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi: Hajduk – Dinamo

Utakmica visokog rizika! Policija će snimati stadion i prilaze Poljudu

Policija u Poljudu
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/9
10.08.2016.
u 12:58

Splitska je policija pozvala građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda

Policijska uprava splitsko-dalmatinska najavila je kako će uoči nogometnoga derbija Hajduk – Dinamo, koji počinje na Poljudu u srijedu navečer u 19 sati, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice snimati stadion i prilazne pravce stadionu, sukladno  Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Splitska je policija pozvala građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Policija je upozorila građane kako je zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihova uporaba. Posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i pića koja se nalaze u staklenim ili plastičnim bocama, odnosno tetrapak-ambalaži.

Policija je  također upozorila kako nije dopušteno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion.

– Zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dopušten (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m) – navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske uoči večerašnje utakmice Hajduk – Dinamo.

Najavljeno je kako će policijski službenici prihvaćati organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1 na naplatnoj postaji Dugopolje. U tu će svrhu kod naplatne postaje Dugopolje biti posebna prometna regulacija.

 Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale  gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima, osiguran je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

– Gostujućim navijačima napominjemo da je naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1 udaljena 15 kilometara od stadiona, pa je preporučeno vrijeme dolaska do 17 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravodobni dolazak do  stadiona – navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Komentara 5

Avatar PetarZrinski
PetarZrinski
14:19 10.08.2016.

gdje su bili kad se crtala svastika na poljudu ebo ih zastavnik podrepić.

VL
vladek
14:08 10.08.2016.

Mi koji smo izvana Hrvatske,gdje možemo gledati utakmicu

DH
dalibor.hren
18:05 10.08.2016.

Na znanje i ravnanje policiji: pirotehnika je na stadionu već nekoliko dana. Baš me zanima što će se dogoditi snimljenim izgrednicima s bilo koje strane!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije