Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Utah 'predao' Knicksima prava na Antu Tomića

Dubrovnik: Košarkaš Ante Tomić s obitelji u šetnji Stradunom
Grgo Jelavic/PIXSELL
18.11.2020.
u 18:19

Naime, Knicksima je bilo stalo da uz pravo na osmi izbor u prvom krugu dobiju još jednu bolju poziciju od 27. na koju su također imali prava

Iako je izabran na NBA draftu još 2008. i nema namjeru zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, ime 33-godišnjeg hrvatskog centra Ante Tomića, našlo se u razmjeni koju su na dan ovogodišnjeg drafta napravili Utah Jazz i New York Knicksi

Naime, Knicksima je bilo stalo da uz pravo na osmi izbor u prvom krugu dobiju još jednu bolju poziciju od 27. na koju su također imali prava.

Momčad iz New Yorka je partnera za takav posao našla u Utah Jazzu s pravom na 23. izbor u prvom krugu. Knicksi su tako pomaknuli za četiri mjesta i tome su dodali još i pravo na osmi izbor u drugom krugu.

Da bi razmjena bila valjana, Utah je u nju ubacila bivšeg hrvatskog reprezentativca i današnjeg igrača Joventuta, 33-godišnjeg Antu Tomića, koji je bio 44. izbor Jazza 2008.

No, Tomić  nikada nije odlučio napraviti korak prema NBA ligi zadovoljivši se zavidnom karijerom u europskim velikanima Realu i Barceloni.

Na tom draftu 2008. prvi izbor imali su Chicago Bullsi i odabrali Derricka Rosea, a jedna od zanimljivosti je i to što je 45. izbor, jedan iza Tomića, bio slovenski reprezentativac Goran Dragić koji je prije nešto više od mjesec dana došao do NBA finala s Miamijem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije