Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKA Rio Ferdinand poziva na oprez i poziva se na događaje iz prošlosti

Uspjeh je Englezima opet donio uvijek opasnu euforiju

29.11.2008.
u 11:05

Branič engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, izjavio je za engleske medije kako nije dobro sa se diže takva pompa oko uspjeha Gordog Albiona na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Deja vu
Dolaskom Fabia Capella na kormilo reprezentacije krenuo je i preporod posrnulog diva, a spartanski dril koji je nametnut igračima urodio je plodom i prije nego što se očekivalo. Rio Ferdinand je samo jedan od mnogih koji je oduševljen radom talijanskog stručnjaka, ali poziva na oprez, jer nije ovo prvi put da su Englezi pod novim izbornikom u kvalifikacije krenuli silovito, a tada počeli padati.

- Već smo imali prilike vidjeti slične slučajeve. Svaki novi izbornik koji je preuzimao reprezentaciju imao je dobar i obećavajući start. I svi su tada iznova ponavljali priče kako ćemo biti savršeni te kako je pred nama svijetla budućnost, samo da bi nakon šest mjeseci tražili ostavku tog istog izbornika govoreći pritom kako on nije bio dobar izbor. Jednostavno, treba živjeti dan po dan - zaključio je Ferdinand.

Međutim, čak se i Ferdinand složio kako Capello ima taj pobjednički mentalitet što je jedan od glavnih razloga engleskog preporoda.

- Razlika između Capella i svih ostalih je njegov mentalitet pobjednika kojeg ima od prvog dana kada je bio igrač i kasnije trener. Ili će biti po njegovom ili neće biti nikako, i to je ono što mi se kod njega sviđa - kaže branič Uniteda i dodaje kako je Capellov prvi govor na njega ostavio jak dojam.

I did it my way
- Ovakav nogomet volim i želim da tako igrate jer će nam to donijeti uspjeh. Ako ne želite tako igrati, pronaći ću nekoga tko s tim neće imati problema - izjavio je Capello na prvom sastanku s igračima i na taj način odmah pokazao tko je gazda.

Upravo je zato Capello ime koje se u nogometnim krugovima cijeni i izgovara s poštovanjem. Možda je i Slaven Bilić naučio nešto novo dok je gledao kako Engleska "razbija" njegove odabranike u Maksimiru. Zašto da ne, mlad je trener i ako od nekoga može nešto naučiti onda je to Capello. Kako ne odati priznanje čovjeku koji je ukrotio engleske lavove, iste one koji su zube pokazivali svugdje samo ne u reprezentativnom dresu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije