Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAGUR SIGURDSSON

Predstavljen prvi stranac na klupi Hrvatske: 'Momčad previše oscilira, moramo to popraviti'

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
29.02.2024.
u 11:21

– Gledao sam Hrvatsku na EP-u, to je zanimljiva momčad i dobra mješavina iskustva i talenta. Glavni je izazov pronaći balans i mentalno ojačati ekipu.

Dagur Sigurdsson, 50-godišnji Islanđanin, novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Hrvatski rukometni savez (HRS) danas je organizirao i službeno predstavljanje prvog stranaca na klupi Hrvatske.

– Nismo imali puno vremena nakon što je završilo Europsko prvenstvo i nakon što smo se zahvalili Perkovcu. Slijede nam kvalifikacije za Olimpijske igre i svjesni smo težine zadatka. Nismo uspjeli polučiti dobar rezultat i nešto je trebalo promijeniti. Razgovarali smo s različitim izbornicima i došli u situaciju da prvi put dovedemo stranca za izbornika. Pregovori su trajali, bilo je zapreka jer je Sigurdsson imao ugovor s Japanom – rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a onda je riječ dobio novi izbornik:

– Ovo je veliki izazov za mene kao prvog stranog hrvatskog izbornika i veselim se tome. Momčad je dobra, ali  i druge reprezentacije su jako dobre. Ispred nas su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na EP-u, to je zanimljiva momčad i dobra mješavina iskustva i talenta. Glavni izazov jest pronaći balans i mentalno ojačati ekipu. Jako sam entuzijastičan i vjerujem da u nas. Nemamo puno vremena i velik je izazov, ali to je ono što sam tražio.

Što bi promijenio u nastupu Hrvatske na EP-u?

– Igrali su i dobro i loše. Bilo je oscilacija i moramo napraviti stabilnije obranu i napad. Tome ćemo težiti, moramo imati manje oscilacija.

Je li se čuo s glavnim igračima iz reprezentacije?

– Ne želim sada puno govoriti o imenima, svi su na listi. Vjerujem da su igrači motivirani jer da to nisu, ne bi igrali za reprezentaciju – rekao je novi izbornik i dodao:

– Jasno je da želimo ići na Olimpijske igre, to je naš san. Ne bih govorio o prošlosti ni o budućnosti. Dat ćemo sve da se plasiramo na OI. Moramo sada vidjeti tko je na raspolaganju, imamo dobre igrače, ali ja želim izabrati najbolje.

Gdje je Hrvatska u odnosu na najbolje reprezentacije?

– Imamo sličnu strukturu kao Njemačka i Japan. S Njemačkom su mi trebale tri godine za uspjeh, a s Japanom sedam. Uspjeh ne dolazi odmah. Treba samo momčad dobro posložiti – rekao je novi izbornik.

Sigurdsson je 2016. bio najbolji trener svijeta, a vodio je Njemačku i Austriju kad je riječ o reprezentativnom rukometu. Posljednjih godina sjedio je na klupi Japana, koji je već odveo na OI titulom azijskog viceprvaka. Nakon Eura, s klupe hrvatskih rukometaša smijenjen je Goran Perkovac, a Sigurdsson je bio prva opcija za novog izbornika. Prvi je to stranac koji će voditi hrvatske rukometaše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentara 1

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:12 29.02.2024.

Hoće li smjeti navijati,protiv hrvatskih klubova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije