Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENO KRŠTENJE

Jednog od najvećih na svijetu s Hrvatskom odmah čeka pakleni izazov, ovo ne smije uprskati

Foto: kolektiff images
1/11
29.02.2024.
u 11:16

Propusti li Hrvatska druge uzastopne Olimpijske igre, to bi bio bolan udarac uoči Svjetskog prvenstva kojem smo jedan od suorganizatora

Hrvatska rukometna reprezentacija konačno ima novog izbornika. Dagur Sigurdsson, 50-godišnji Islanđanin službeno je predstavljen u Zagrebu. Nekadašnji europski prvak s Njemačkom i najbolji trener svijeta za 2016. godinu dobio je u ruke reprezentaciju koju sada treba odvesti na Olimpijske igre u Pariz, a onda napasti najveće dosege na SP-u sljedeće godine kojem je Hrvatska jedan od suorganizatora.

Prvi je stranac na klupi Hrvatske stigao iz Japana, reprezentacije koju je vodio prethodnih sedam godina. S Japancima je kao viceprvak Azije već bio izborio OI, a sada ga čekaju okršaji s Njemačkom i Austrijom, na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru.

Sigurdsson je vodio i jedne i druge, a sada će ih morati "skinuti" ne bi li sredinom ožujka izborio jedno od prva dva mjesta na turniru i vizirao Pariz. Za Hrvatsku bi propuštanje drugih uzastopnih Igara bio veliki podbačaj nakon što nismo otišli u Tokio.

Dakle, novog izbornika od 14. do 17. ožujka čekaju ogledi s Austrijom, Njemačkom i Alžirom. A onda i Mundijal 2025. na kojem će Hrvatska uz status domaćina biti i jedan od favorita za medalje.

- Ovo je veliki izazov za mene kao prvog stranog hrvatskog izbornika i veselim se tome. Momčad je dobra, ali  i druge reprezentacije su jako dobre. Ispred nas su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na EP-u, to je zanimljiva momčad i dobra mješavina iskustva i talenta. Glavni izazov je pronaći balans i mentalno ojačati ekipu. Jako sam entuzijastičan i vjerujem u nas - rekao je Sigurdsson na predstavljanju.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije