Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITANI SUDIONICI

USKOK istražuje Šarićev transfer u Cibonu

Dario Šarić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
01.04.2014.
u 23:18

Pred Uskokovim istražiteljima tako su se našli i bivši i sadašnji direktori Cibone, Zdenko Antunović i Domagoj Čavlović, tadašnji Šarićev menadžer Robert Jablan ali i Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm sigurnost d.o.o. koja je Ciboni u studenom 2012. posudila 550.000 eura.

Po nalogu Državnog odvjetništva ovih su dana ispitani svi glavni sudionici transfera Darija Šarića u Cibonu. Pred Uskokovim istražiteljima tako su se našli i bivši i sadašnji direktori Cibone, Zdenko Antunović i Domagoj Čavlović, tadašnji Šarićev menadžer Robert Jablan ali i Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm sigurnost d.o.o. koja je Ciboni u studenom 2012. posudila 550.000 eura.

Menadžerima 10 posto

Aktualni direktor kluba već nam je govorio o tome kako je riječ o zakonskoj posudbi i kako je on spokojan, a posve miran bit će kada Cibona vrati Klemmu njegovih 550.000 eura uz pripadajuću kamatu od osam posto. Po Klemmovim riječima Cibona se obvezala da će taj dug vratiti do 1. rujna 2014. godine ali i da će, nakon što menadžeri uzmu svojih 10 posto, popola podijeliti ostatak. A on će se izračunati iz onih 1,2 milijuna kuna koliko klub treba dobiti od Šarićeva kupca.

Kako je uopće došlo do Klemmova pojavljivanja u toj priči?

- Tada nije bilo nikoga drugoga koji bi pomogao Ciboni da dovede Šarića. S obzirom da s Ciboninim predsjednikom Lovrićem haklam već nekoliko godina u Željezničkoj školi u Palmotićevoj, ponudio sam mu se za pomoć - prisjeća se Josip Klemm.

>> Čitavi razgovor s Josipom Klemmom pročitajte u srijedu u Večernjem listu

>> 'Šarić je spreman za NBA, a nestručni angažman njegova oca tjera ga na ostanak u Europi'

Komentara 2

PO
poludiopremijer
09:21 02.04.2014.

A zašto USKOK ne pita Zoranovog frenda Tedeskija kako on kupuje i plaća cijelu armiju košarkaša. Naravno da neće pitat ipak je on frend

TR
True
12:16 02.04.2014.

Antunović i Čavlović... Tko su ti likovi ? Baš me zanima koji im je stupanj obrazovanja i po čemu su (bili) kvalificirani da vode jednu instituciju poput Cibone. I još to loše rade... A i ovaj Klemm... Koja ekipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije