Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Usijane glave na klimavu brvnu

Joško Svaguša (1)
Nino Strmotić/Pixsell
24.09.2010.
u 19:30

Na razini međusobne isključivosti ne mogu se voditi ni Hajduk, ni Dinamo, ni hrvatski nogomet, ni bilo kakav suvisao dijalog u društvu.

Nagrada za najstupidniju izjavu godine jednoga dana zvat će se "Trofej Joško Svaguša". Evo dokaza: "ne treba nam reprezentacija u Splitu dok ti ljudi vode Savez" ili "nećemo pehar iz njihovih ruku" i na kraju volej: "postoji mogućnost da osnujemo još jedan savez".

Svagušine parole, Kerumov rukopis! Vapaj je to zbog Hajdukove nemoći u HNS-u i novog poraza od Mamića (uzeo im i kadeta Grčića). No, koliko god bili frustrirani, prvi čovjek Hajduka (tko god to bio) i gradonačelnik Splita (isto tako, tko god to bio) nemaju pravo na govor mržnje, raspirivanje razdora sjevera i juga, poziv na novo "Dugopolje". Nakon takvih govora, i srazovi Dinamovih i Hajdukovih klinaca postat će utakmice visokoga rizika. Opasna je to strategija kojom Kerum želi galvanizirati južnu Hrvatsku uoči izbora.

Naravno, tandem Mamić – Marković nije ništa pitomiji i uglađeniji od splitskog dvojca. Mamić vlada Savezom i vrti Markovića oko maloga prsta: propisi se tumače u korist Dinama, liga se prekraja kako mu odgovara, a i najneuspješniji izbornik A vrste opstao je zahvaljujući Mamiću. Sve je to Svaguša točno detektirao, ali grozno artikulirao. I što sad? Imamo usijane jarce na brvnu, nogomet između njih i beskrupulozne glave koje su u stanju sve porušiti ako nije po njihovu i samo u njihovu korist.

Na toj primitivnoj razini međusobne isključivosti ne mogu se voditi ni Hajduk, ni Dinamo, ni hrvatski nogomet, ni bilo kakav suvisao dijalog u društvu.

Komentara 64

AP
anta protiv komunista
20:41 24.09.2010.

\"Normalni Zagrebčani\" A kako izgledaju ne normalni, svi su oni isti krvopije Domovine!

VE
Velikogoričan56
19:41 24.09.2010.

Da, slazem se sto posto s clankom, ovakvim zauzimanjem pozicija i iskljucivoscu svi cemo na kraju izgubiti.

AP
anta protiv komunista
22:39 24.09.2010.

cluesblues Ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije