Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTIDOPINŠKA AGENCIJA

Idemo do kraja, protiv Cro Copa smo pokrenuli postupak prije umirovljenja

Mirko Filipović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
15.11.2015.
u 09:13

'Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i idemo do kraja prema pravilima UFC-a, a nakon što sve utvrdimo bit će donesena presuda.'

Američka antidopinška agencija (USADA) tvrdi da je postupak protiv Mirka Filipovića pokrenula prije njegove objave odlaska u mirovinu, piše Fight Site.

Bilo je to jasno i iz Mirkovih posljednjih izjava u medijima i preko Facebooka kada je rekao da je imao kontakte s Agencijom i UFC-om prije nego što je objavio kraj karijere. No, kako bi riješili sve nedoumice koje su se pojavile u javnosti vezano uz slučaj hrvatskog borca, objavili su novo priopćenje.

- Kao neovisna organizacija zadužena za anti-doping program u UFC-u, USADA skrbi o rezultatima i presudama u skladu s pravilima UFC-a. Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i idemo do kraja prema pravilima UFC-a, a nakon što sve utvrdimo bit će donesena presuda - objasnila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.

Odgovor je to na Cro Copovu izjavu u medijima da je "vjerojatno prvi borac koji je suspendiran nakon što se umirovio".

Filipović je u utorak 10. studenog objavio kraj karijere zbog nezaliječene ozljede tri tjedna uoči borbe s Anthonyjem Hamiltonom na UFC Fight Nightu u Seulu, ali samo dva dana kasnije vijest o Cro Copovoj dopinškoj aferi obišla je svijet.

Legendarni borac objasnio je kako je hormon rasta koristio da bi ubrzao oporavak ramena i bio spreman za drugi nastup nakon povratka i UFC.

>> Više o borilačkim sportovima čitajte na Fight Site

>> Spartanac koji je uspio zadiviti kamikaze, a u Hrvatskoj nema ni potvrdu da je sportaš!

>> Doping-afera je najteži Mirkov nokaut i nikakve prethodne zasluge ne mogu je oprati

>> Cro Copovo uzimanje dopinga dominira svjetskim borilačkim medijima

Komentara 24

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:40 15.11.2015.

mirko nedaj se!

TR
tragurion1954
11:57 15.11.2015.

IMessi je uzimao hormon rasta kao i Mirko. I sve u redu. Mirko, hvala Ti za sve pobjede kojima si proslavio Hrvatsku! Postao si i ostat ćeš naš Cro cop, LEGENDA! A mrzitelji i petokolonaši , kuš!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:05 15.11.2015.

Koja usr*na vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije