Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač Lokomotive

Umro Otto Bobek: Najbolji je bio protiv Partizana i brata Stjepana

Otto Bobek
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
29.04.2017.
u 14:51

Nakon Drugog svjetskog rata, odnosno od 1947. do 1959., igrao je za zagrebačku Lokomotivu, i to je po mnogima bilo i najuspješnije razdoblje tog kluba.

U subotu je u Zagrebu u 90. godini preminuo bivši  nogometaš zagrebačke Lokomotive Otto Bobek, brat poznatijeg Stjepana Bobeka.

Otto Bobek rođen je 1927. godine u Zagrebu, a karijeru je započeo 1943. u zagrebačkom Poštaru.

Nakon Drugog svjetskog rata, odnosno od 1947. do 1959., igrao je za zagrebačku Lokomotivu, i to je po mnogima bilo i najuspješnije razdoblje tog kluba. 

Najbolje igre pružao je protiv Partizana, u čijem je dresu je u to vrijeme nastupao brat Stjepan, a  unatoč pozivima i pritiscima da braća zajedno zaigraju u dresu Partizana Stjepan i Otto Bobek nikada u karijeri nisu nastupili u istom klupskom dresu.

 Kao kuriozitet ostaje podatak da je Otto Bobek prvi gol za Lokomotivu zabio slavnom Zvonimiru Monsideru, koji je jedno kratko vrijeme čuvao gol Rabotničkog.

Nakon igračke karijere bio je trener juniora Lokomotive te seniorskih sastava Trešnjevke, Rade Končara, RIZ-a i kutinske Moslovine.

Otto Bobek bio je i osnivač Lige veterana 1971. godine, izbornik svih amaterskih sastava Zagreba i Hrvatske, te trener reprezentacije Zagreba od 1958. do 1974. godine.

Datum posljednjeg ispraćaja Otta Bobeka bit će naknadno objavljen.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije