Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvezdina ikona

Umro je Dragoslav Šekularac, legenda jugoslavenskog nogometa

Dragoslav Šekularac
Foto: Screenshot
05.01.2019.
u 11:38

Šekularac je tijekom jedanaest godina boravka u Crvenoj zvezdi odigrao 470 utakmica i zabio 110 golova

Dragoslav Šekularac, nekadašnji nogometaš i trener Crvene zvezde, ali i bivši reprezentativac Jugoslavije, umro je u subotu u Beogradu u 82. godini.

Stariji poznavatelji nogometa će o njemu reći da je bio jedan od ponajboljih driblera svog vremena, a za Crvenu zvezdu je debitirao 1955. godine.

Tijekom jedanaest godina boravka u klubu je odigrao 470 utakmica i zabio 110 golova, a sa šest pogodaka je ukrasio i 41 nastup u dresu SFRJ.

S Crvenom zvezdom je kao trener osvojio sedam naslova prvaka Jugoslavije i pet nacionalnih Kupova. 

Komentara 40

PR
prohujalo
17:10 05.01.2019.

Šeki je bio zvijezda onog vremena čak i u Hrvatskoj. Popularniji od mnogih drugih nogometaša koji su možda i bili bolji igrači. Čak je i moja mama koja uopće nije pratila nogomet (i navijala je za Dinamo) znala tko jee Šekularac,za koji klub igra i kako izgleda. U ono doba bez televizije koja je bila rijetka,likove vrhunskih nogometaša većinom nismo znali. On je čak snimio i film(dobro ne baš kvalitetan) "Šeki snima,pazi se". Jednom je bio medijski linčovan kada je svoje blatnjave cipele obrisao sa tadašnjom hiljadarkom jer nije imao pri ruci ništa drugo. Njegovo ponašanje je povremeno bilo na rubu skandala ali na terenu je bio izvrstan dribler. Mnogi će ga po svemu tome pamtiti. Počivao u miru. PS. Ako sam ovo gore napisao to ne znači da sam za obnovu Jugoslavije, da obožavam Srbe,da nikad nisam želio Hrvatsku i slične etikete koji neki ljepe svakome tko komentira neku vijest iz Srbije tj. kako bi se reklo-regije!

NM
nemirno more
18:20 05.01.2019.

počivao u miru legendo...laka ti crna zemlja...

AL
alfich
06:14 06.01.2019.

Zbogom, Šeki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije