Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Umro bivši hrvatski nogometaš (58) nakon duge i teške bolesti. S Hajdukom je osvojio kup i prvenstvo

Povijest Hajduka Facebook
22.05.2024.
u 16:27

U Hajduku je igrao generaciji u kojoj su još nastupali: Aljoša Asanović, Stipe Andrijašević, Franko Bogdan, Zoran Varvodić, Stjepko Bućan i drugi, a upravo je ta momčad  u sezoni 1981./82., osvojila juniorsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom trenera Marina Kovačića.

Nakon duge i teške bolesti 20. svibnja u 58. godini života preminuo je bivši nogometaš Hajduka Željko Šimičić, piše Dalmatinski portal. Šimičić je rođen 29. svibnja 1966. godine u Splitu, a igračku karijeru započeo je u Jugovinilu iz Kaštel Gomilice. U svojoj 14. godini došao je u Hajduk, a u Nogometnom savezu Općine Splita registriran je za Hajduk 15. srpnja 1980. godine.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima

1/16

U Hajduku je igrao generaciji u kojoj su još nastupali: Aljoša Asanović, Stipe Andrijašević, Franko Bogdan, Zoran Varvodić, Stjepko Bućan i drugi, a upravo je ta momčad  u sezoni 1981./82., osvojila juniorsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom trenera Marina Kovačića. Šimičić je bio standardni dio juniorske momčadi Hajduka kada je 1982. godine pod vodstvom Marina Kovačića osvojen juniorski kup Hrvatske, kao i 1984. kada je ponovno osvojen hrvatski kup pod vodstvom Sergija Krešića i Stanka Poklepovića.

 

 

VEZANI ČLANCI:

Za prvu momčad Hajduk odigrao je 4 utakmice i postigao jedan zgoditak. Nakon Hajduka Željko Šimičić nastupa za prvoligaške momčadi GOŠK-Jug iz Dubrovnika i Primorca iz Stobreča. Nakon toga je imao inozemne avanture i nastupao po Kini i Belgiji. Pred kraj karijere igrao je za NK Dugopolje i Jadran iz Kaštel Sućurca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije