Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se krije iza odluke?

Ukidanjem Rađinog Stručnog savjeta otvoren je put ka angažmanu stranca

15.07.2022.
u 19:24

Dino Rađa je cijelo vrijeme najgorljiviji protivnik angažiranja stranca na deficitarnom mjestu razigravača za čiji je eventualni angažman sada, 45 dana uoči Eurobasketa, ostalo jako malo vremena

Nakon neuspješnog nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, drugog u posljednje četiri godine, u Hrvatskom košarkaškom savezu posegnuli su za prividno radikalnom mjerom. Na svojoj 34. sjednici održanoj elektroničkim putem, Upravni odbor HKS-a donio je odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora.

- Upravni odbor se Stručnom savjetu zahvaljuje na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no s obzirom na nemogućnost adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti donosi se odluka o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida tijelo Stručnog savjeta za mušku košarku. Upravni odbor će u dogledno vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanim uz stručno djelovanje na razini HKS-a te o istome bez odgode obavijestiti javnost - stoji u pomalo zagonetnom priopćenju u kojem se ne spominje što to znači za dosadašnjeg predsjednika tog tijela Dina Rađu.

A između redaka se može isčitati da je ukinjto Rađino "radno mjesto" (riječ je o volonterskoj funkciji) i da za tijelom koje se posljednjih godinu i pol dana nije niti jednom sastalo nema niti potrebe. A stalni članova istoga bili su Dino Rađa, Toni Kukoč, Aramis Naglić, Velimir Perasović i prof. dr. sc. Damir Knjaz, a nestalni su bili treneri četiriju najbolje plasiranih domaćih klubova u prethodnom Prvenstvu (Cibona, Zadar, Split, Gorica) a ako je na nekoj od klupa sjedio strani trener onda je član Savjeta bio sportski direktor kao što je to bio slučaj s Cibonom. Dakle, s ovom odlukom pokazalo se da ovaj modalitet stručnog rada nije funkcionirao i da treba razmisliti o novom. Da li u obliku nekoga koga bi se zaposlilo kao profesionalnog sportskog direktora ili u nekako drugačije formiranom savjetodavnom tijelu to bi se moglo znati u kolovozu.

Formalno pravno ovo znači da Dino Rađa u HKS-u ostaje bez funkcije što ne mora značiti da neće zadržati i svoj utjecaj. No, zbog svojih tvrdih stavova oko angažmana stranca na deficitarnoj poziciji razigravača, Rađa je izazivao najviše negodovanja i privlačio dosta negativnih silnica pa je s takvim istupima bio i neka vrsta gromobrana za neuspjeh seniorske reprezentacije a samim time i nacionalnog Saveza.

S obzirom da je svojedobno predsjednik Saveza Stojko Vranković izjavio da je s Dinom došao i da će s njim i otići, postavlja se pitanje što će odlučiti prvih čovjek HKS-a. Za vjerovati je da će se iz petnih žila truditi još barem dva mjeseca, do završetka Eurobasketa, a onda će sve ovisiti o ishodu hrvatskog nastupa na kontinentalnoj smotri.

A mi se nadamo da će u sklopu tog truda angažirati i oko dovođenja američkog razigravača po hitnoj proceduri jer sada, kada više u priči nema Rađe, nema ni prepreka za njegov angažman. Ako već za to nije prekasno. 


 


 

Komentara 1

HA
Harakan
21:27 15.07.2022.

Malo prekasno za ove samo vatrogasne mjere jer one su nažalost samo to. Sada uzeti nekoga mjesec i po prije eurobasketa i dati mu papire na lijepe oči ne vjerujem da će dati nekog rezultata pogotovo kad je ispušten Larkin, a lik se još navodno nudio kada se još nešto spasiti moglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije