Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI PETA SREĆA?

UFC tvrdoglav unatoč koronavirusu: Ovaj megameč će se održati

Habib Nurmagomedov
Foto: Press Association/Pixsell
24.03.2020.
u 13:48

Nurmagomedov je trenutačno u svojoj Rusiji te je teško da će uopće i moći doći do SAD-a.

Kako trenutačno stvari stoje, neće biti ni peta sreća! Vjerovali u sudbinu ili ne, očito igra veliku ulogu u neodigravanju najiščekivanijeg meča UFC-ove lake kategorije, možda i UFC-a u cijelosti.

Prvak kategorije, nezaustavljivi Dagestanac Habib Nurmagomedov (28-0) je trebao 18. travnja na priredbi UFC 249 braniti svoj naslov protiv Tonyja Fergusona (25-3), a zbog situacije oko pandemije koronavirusa će UFC, sve je izglednije, biti primoran otkazati i tu priredbu.

Predsjednik organizacije Dana White čini sve u svojoj moći da se borba održi, iako postoji mnoštvo otegotnih okolnosti. Prvo, guverner New Yorka Andrew Guomo je potvrdio da se u toj saveznoj državi zabranjuju okupljanja s više od deset osoba, pa je tako održavanje na originalnoj lokaciji, u Brooklynu, nemoguće. Drugo Nurmagomedov je trenutačno u svojoj Rusiji te je teško da će uopće i moći doći do SAD-a.

- Za dva dana trebali bismo imati dvije opcije za lokaciju - rekao je White još 14. ožujka, a do danas još nije uspio odrediti lokaciju jer nijedna savezna država ne dozvoljava održavanje, pa je samo panično rekao:
- Borba će se održati, nekako. Mora se održati.

Na Instagramu je White objavio fotografiju 'zastarjelih' verzija Nurmagomedova i Fergusona, naglasivši da će uspjeti organizirati ovo, na koji god način.

Podsjetimo, Habib i Ferguson još od kraja 2015. godine zbog spleta nesretnih okolnosti čekaju na međusobni okršaj.

Prvo je u listopadu te godine borba otkazana jer je Nurmagomedov ozlijedio rebro, pa se Ferguson u prosincu borio protiv zamjenskog protivnika Edsona Barboze kojeg je riješio gušenjem u drugoj rundi.

Drugi put je između dvojca dogovorena borba za travanj 2016., no ovaj put je otkazao Ferguson zbog problema s plućima. Samo jedanaest dana kasnije Dagestanac je lakoćom pobijedio zamjenskog protivnika Darrella Horchera završivši posao ground-and-poundom u drugoj rundi.

U siječnju 2017. UFC se nadao trećoj sreći, organiziravši borbu Habiba i Fergusona za privremenog prvaka jer je tadašnji prvak Conor McGregor, sjećate se, odlučio otići u boks okušati snage s Floydom Mayweatherom. Nažalost, u ožujku, tek dan prije borbe Habib je uoči vaganja hospitaliziran zbog "problema s tjelesnom težinom", vjerojatno zbog problema sa skidanjem kilograma uoči vage. Ferguson je bio bijesan, a White je obećao novi okršaj.

Četvrti put su se, ovaj put u travnju 2018. godine, ponovno trebali boriti za naslov. Vjerojatno već i pretpostavljate, ni ta se borba nije održala jer je "El Cucuy" potrgao prednje križne ligamente.

Ljubitelji UFC-a već su pomalo bili frustrirani, a Habib je ponovno lakoćom riješio zamjenskog protivnika. Ovog puta to je bio osrednji Al Iaquinta.

Kad je UFC 25. studenog prošle godine objavio da će se Habib i Ferguson konačno susresti, navijači su bili "nabrijani". Konačno su obojica bili zdravi, no sad se ispriječio Covid-19, a teško je povjerovati da bi UFC ignoriranjem nadležnih tijela riskirao ogromne kazne.

S druge strane, White je poznat kao tvrdoglav čovjek, međutim bilo bi otužno da se ovakav megameč dogodi bez publike i vatrene atmosfere. Ako ste ju odgađali zbog većih, ali i manjih ozljeda, možete i sad u vrijeme pandemije, ionako smo već navikli čekati na ovaj okršaj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije