Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog svastike

Uefa potvrdila: Protiv HNS-a je pokrenut disciplinski postupak!

Svastika, Poljud
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
15.06.2015.
u 15:35

Uefa je potvrdila da je protiv Hrvatske pokrenut disciplinski postupak

Svastika koja je "osvanula" na poljudskom travnjaku tijekom kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Italije u petak obišla je svijet. Svi su osudili taj incident, a Uefa je danas na svojim stranicama objavila da se pokreće disciplinski postupak protiv HNS-a zbog rasističkog ispada.

"Otvoren je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Incidenti: Rasističko ponašanje, članak 14. disciplinskog pravilnika, neprilično ponašanje igrača (pet ili više kartona), članak 15. disciplinskog pravilnika", stoji na stranicama Uefe uz dodatak da će komisija odluku o kazni donijeti 16. srpnja!

- HNS se ne bi trebao baviti poslom Disciplinske komisije. Pustimo njih da rade. Istraga je otvorena, čekat ćemo pismo i čekati kad se možemo žaliti - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker odmah nakon utakmice, dok je izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović rekao da očekuje drastičnu kaznu.

Koji su mogući scenariji?

S obzirom na to da je HNS već puno puta bio kažnjen, očekuje se teška kazna Uefe, a tri su moguća scenarija:

Izbacivanje s Eura

Kazne se ponavljaju pa bismo u najgorem slučaju mogli ostati bez nastupa na Euru 2016.

Bez publike i bodova

Moguće je da se Uefa još jednom odluči na utakmicu bez publike te oduzimanje bodova, što bi rezultatski moglo dovesti u pitanje nastup na EP-u

Novčana kazna

Najpovoljniji rasplet bila bi novčana kazna. Dva je puta HNS morao platiti po 80 tisuća eura...

>>Pavasović Visković: Sramim se, ali nisam šokiran kao HNS

>>Koketiranje s ostacima fašizma na ovim prostorima traje 25 godina. I sada to skupo plaćamo

>>Pregledavaju se snimke ulaza na stadion u posljednjih 10 dana

>>'Trava je spaljena, jedino da se zapali i drugi dio pa da sve zajedno bude veliki kvadrat'

>>Svastika će se pamtiti kao crni trenutak hrvatskog sporta, ovo su 3 moguća scenarija

>>Šuker sazvao izvanrednu konferenciju: 'Nesumnjivo je da ćemo biti strogo kažnjeni'

Foto: Alcatel

Komentara 120

AZ
And_ZAGI
15:54 15.06.2015.

Ovako se može svaku reprezentaciju sabotirati i uefa će nagraditi sabotere, a kazniti žrtvu tih sabotera. Znači, počinitelj ovog incidenta je u ovom slučaju pobjednik i oni koji mrze Hrvatsku, Hrvatsku reprezentaciju i HNS mogu slaviti, uspjeli su.

HR
hr76
15:54 15.06.2015.

Šukera sam obožavao kao igrača, ali kao dužnosnici on i Vrbanović su najveće zlo za hrvatski nogomet. Dobro da na sjednici nisu sami izbacili reprezentaciju s eura, a još nije razjašnjeno ni tko je osušio travu - to je morao biti neki profesionalac, tj. plaćenik. Sav ovaj igrokaz je pretužan, a HNS ne vidi da reprezentaciji rade najveću štetu ovim prepucavanjima po novinama. Nitko normalan svastiku nije vidio ni za vrijeme ni poslije utakmice, osim onoga tko ju je baš tražio jer je znao da je ondje!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
16:15 15.06.2015.

HNS treba pokrenuti ofenzivu prema Uefi i lobirati prije izricanja kazne, a ne čekati odluku Uefe. Suspenzija ili oduzimanje bodova su potpuno neprimjerena kazna. Ako Uefa suspendira reprezentaciju zbog nečega što se uopće nije dogodilo na utakmici, kakvu poruku bi time poslala? To bi bila pozivnica za sabotiranje svih onih reprezentacija koje vam nisu iz razno raznih razloga po volji. Ispada da bi Uefa kaznila svaku zemlju na čijem teritoriju se dogodi neki teroristički čin!??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije