Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

UEFA otkazala europsko U-19 prvenstvo za nogometaše i nogometašice

FILE PHOTO: Travellers pass by a logo of the 2020 UEFA European Football Championship displayed on a wall inside Bucharest Henri Coanda International Airport
INQUAM PHOTOS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.02.2021.
u 20:11

UEFA je također odlučila premjestiti završnicu futsal Lige prvaka iz Bjelorusije u Zagreb

UEFA je otkazala planirano europsko prvenstvo U-19 za nogometaše i nogometašice zbog pandemije koronavirusa. Turnir za nogometaše trebao se održati u Rumunjskoj s početkom od 30. lipnja, a turnir za nogometašice u Bjelorusiji od 21. srpnja.

Glavni rumunjski grad Bukurešt je jedan od 12 gradova u kojem se trebaju igrati i utakmice odgođenog Eura 2020, a očekuje se da će UEFA 5. ožujka objaviti nove odluke vezane za europsko nogometno prvenstvo.

- Pri donošenju odluke izvršni odbor UEFA-e uzeo je u obzir da bi, putovanja reprezentacija i održavanje mini turnira bilo vrlo teško s obzirom na ograničenja koja su donijele vlade - navodi se u priopćenju UEFA-e.

- Članice UEFA-e su konzultirane i podržale su odluku. Iako je  žalosno da se ove godine neće održati ni jedno natjecanje za mlade nogometaše, zdravlje i sigurnost moraju biti prioritet u sadašnjim okolnostima - dodaje se u priopćenju.

UEFA je također odlučila premjestiti završnicu futsal Lige prvaka iz Bjelorusije u Zagreb.

UEFA se nada da će cijepljenje koje je u tijeku u europskim državama omogućiti da se europsko nogometno prvenstvo održi u lipnju kako je planirano. EURO 2020 na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije odgođeno je prošle godine na ovo ljeto zbog pandemije.

Gradovi domaćini su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, München, Rim, St. Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku, dok će se polufinale i finale igrati na Wembley stadionu u Londonu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije