Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI IZ SAVEZA

Uefa oštro kaznila HNS zbog incidenta u Osijeku: Deseci tisuća eura i djelomično zatvaranje stadiona

Navijači na Opus Areni na utakmici Hrvatske i Turske
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
01.11.2023.
u 18:30

Hrvatski nogometni savez u svom je očitovanju ponovio osudu neprihvatljivog skandiranja manjeg dijela navijača, ali je pritom detaljno opisao konkretno postupanje HNS-a, MUP-a te pravosudnih tijela, koji su zajedno pokazali da se Savez i pravna država čvrsto bore protiv rasizma i diskriminacije

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Hrvatska - Turska koja je 12. listopada odigrana u Osijeku u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2024, navode u priopćenju na službenoj stranici Saveza u priopćenju koje nastavlja:

Nakon prijave FARE-a, Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije i rasizma, na što se Hrvatski nogometni savez detaljno očitovao. Uzimajući sve parametre u obzir, Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o novčanoj kazni u iznosu od 30.000 eura za Hrvatski nogometni savez, uz djelomično zatvaranje tribine na prvoj idućoj domaćoj utakmici u kapacitetu od barem 6.000 mjesta.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Vatreni upali u rezultatsku krizu

Navijači na Opus Areni na utakmici Hrvatske i Turske
1/45

Pritom je aktivirana uvjetna kazna od 2. listopada (zatvaranje tribine u kapacitetu od barem 1.000 mjesta), izrečena za incident na utakmici protiv Latvije u Rijeci, te je izrečena nova kazna zatvaranja tribine od barem još 5.000 mjesta, što ukupno iznosi spomenutih 6.000 mjesta. Također, HNS je kažnjen s još 1.000 eura zbog paljenja baklji, za što je prijavljen od strane delegata utakmice.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski nogometni savez u svom je očitovanju ponovio osudu neprihvatljivog skandiranja manjeg dijela navijača, ali je pritom detaljno opisao konkretno postupanje HNS-a, MUP-a te pravosudnih tijela, koji su zajedno pokazali da se Savez i pravna država čvrsto bore protiv rasizma i diskriminacije.

Uefa je prihvatila takve argumente kao olakotne okolnosti te je HNS izbjegao potpuno zatvaranje stadiona, pa će reprezentacija u potencijalno ključnoj utakmici za odlazak na EURO 2024. protiv Armenije imati podršku navijača na Maksimiru. Hrvatski nogometni savez narednih će dana obavijestiti javnost o procesu prodaje ulaznica za utakmicu protiv Armenije koja će 21. studenoga biti odigrana u Zagrebu.

VIDEO Trener Real Madrida  nahvalio Modrića: 'Sve je kontrolirao. Njegov ulazak promijenio je utakmicu'

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
19:04 01.11.2023.

Hrvatska iznad svih!🇭🇷🇭🇷🇭🇷

NC
NC
21:04 01.11.2023.

Pjevanje pjesama nije nikakva "diskriminacija i rasizam" nego umjetnička sloboda!

SZ
szd
20:16 01.11.2023.

From the communists/ fascist one can’t expect anything different. The objective is to destroy the quality of the Croatian national team and to remove all freedom from the People of Croatia to watch and support its team

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije