Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sp gimnastičara

Ude s kroničnim bronhitisom do srebra u Kini!

Ude, Možnik, Seligman
Foto: HGS
1/2
11.10.2014.
u 09:30

Robert Seligman završio svoj nastup na petom mjestu.

Filip Ude osvojio je srebrnu medalju u finalu vježbe na konju s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u kineskom gradu Nanchingu. Drugi hrvatski predstavnik, Robert Seligman, završio je svoj nastup na petom mjestu. Hrvatska je tako stigla do prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Zlato je osvojio Mađar Krisztian Berki.

U nedjeljnom finalu vježbe na preči nastupit će Mario Možnik.

– Probudila me mučnina u šest ujutro. Isto mi se dogodilo na dan nastupa na Mediteranskim igrama. Ne, nije to nervoza, nešto sam pojeo što očito nisam trebao. Prvi put na SP-u imam normalan ždrijeb, nastupam šesti, imam dobar pregled situacije, mogu ponešto i kalkulirati. Zreliji sam i najspremniji do sada. Volio bih da suci imaju ujednačen kriterij, da na kraju bude pošteno. Super je da smo opet Filip i ja zajedno u finalu, nismo već dugo bili. Odmah sam se sjetio Lausanne. Kad bismo to ponovili... Ili bar da jedan osvoji medalju. Svejedno tko, Filip ili ja. To bi bio velik rezultat – rekao je uoči finala Osječanin Seligman koji je na EP-u 2008. bio brončani.

Filipa Udea muči bronhitis, a imao je startni broj četiri.

– Kineski liječnici pomogli su posljednjih dana, dobio sam nove antibiotike, dijagnosticiran mi je kronični bronhitis, korak do upale pluća. Da su neke druge okolnosti, da ovo nije Svjetsko prvenstvo, nikada ne bih riskirao zdravlje i nastupao ni u kvalifikacijama ni u finalu. Ali, toliko sam radio cijelo ljeto, nisam mogao odustati. Sanjam cijelo ljeto medalju i unatoč ovoj bolesti, spreman sam boriti se za zlato. Berki nije nedodirljiv. Imam šansu u finalu, svatko je ima, samo je pitanje hoću li je iskoristiti. Ne bih se ljutio ni da osvojim srebro, ali cilj mi je uvijek da budem prvi. Ako napravim svoju vježbu, bit će dosta za medalju. Trebalo bi. Miran sam, zreliji nego prije, iskusniji, sigurniji – rekao je uoči svog nastupa Ude.

>>Seligman, Ude i Možnik u finalu Svjetskog prvenstva!

Komentara 5

LU
lukateli1
13:41 11.10.2014.

Bravo majstore! Navijo sam iz Zenice!

LU
lukateli1
13:47 11.10.2014.

Ude srebrni! Nema nigdje Kineeza, Japanaca, Amera! I, iza njega na 5. mjeatu opet nas!

SP
spaceandtime
00:07 12.10.2014.

Bravo Gimnastika!!! Bravo Ude! Genijalno, malo šteta kaj nije zlato. Naravno članak nije na naslovnici, na naslovnici su samo "vrhunski" nogometaši na sto načina. Užas. Uvijek isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije