Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO Nakon što su suci uništili spektakl u Gružu, predsjednik HVS-a Perica Bukić najavljuje

Ubuduće će finale Kupa suditi stranci

23.12.2008.
u 10:12

Vaterpolo rijetko dobiva priliku na televiziji i zato je vodećim ljudima u tom sportu žao što u finalu Kupa između Juga i Mladosti gledatelji nisu vidjeli ono što su trebali s obzirom na koncetraciju kvalitete u bazenu - istinski spektakl. A on je izostao ponajviše zbog skandaloznog suđenja Brale i Periša. Pri tome malo tko dovodi u pitanje Jugovu pobjedu, sporan je način.

- Ono što se događalo u Dubrovniku apsolutno je neprihvatljivo. Sudačke su pogreške bitno utjecale na tijek utakmice. I službene osobe na utakmici dale su mi za pravo u ocjeni da su suci svojim pogreškama na štetu Mladosti, vidljive i iz aviona, pridonijeli da dođe do incidenta između Paškvalina i Dobuda. Neprihvatljivo je također i ozračje linča koje se u Gružu stvara uvijek kad gostuje Mladost u nekoj važnoj utakmici. Pritisak je uperen protiv Mladosti, ali i protiv mene osobno. U najmanju ruku neprimjereno ponašanje nekih ljudi doista više ne možemo tolerirati. Jugov dopredsjednik Željan Konsuo je ispred cijele VIP tribine vikao da će me izbaciti iz bazena. To je bilo toliko ružno da razmišljam o podnošenju prijave protiv njega - kazao je Perica Bukić.

Niti odmak od 24 sata nije kod predsjednika HVS-a i direktora Mladosti smanjio njegovo nezadovoljstvo. I ostao je pri onome što je najavio nakon same utakmice.

- Ubuduće će i finale Kupa suditi stranci. Želimo maksimalno regularne i ravnopravne uvjete, a to s domaćim sucima očito ne možemo postići. Barem ne u Dubrovniku - najavio je Bukić, naglasivši da time ne želi opravdati igrače koji su sudjelovali u incidentu, prije svega Paškvalina, koji će biti primjereno kažnjeni i od Saveza i od kluba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije