Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinala Kupa EHF-a

U vrijeme ručka ‘kokice’ traže prolaz u polufinale

08.03.2020.
u 08:07

– Očekuje nas pakao u svakom pogledu. Imali smo dug put u Njemačku, čeka nas odličan protivnik i neobičan termin utakmice. No, mi znamo što želimo, a to je odlazak u polufinale. Moramo biti spremni na sve – istaknuo je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

Rukometašice Podravka Vegete danas u njemačkog gradu Nordhausenu igraju uzvratni susret četvrtfinala Kupa EHF-a protiv domaćeg sastava Thüringen. Koprivničanke su u prvom susretu pobijedile s četiri razlike (27:23), a moglo je biti i puno više...

– Očekuje nas pakao u svakom pogledu. Imali smo dug put u Njemačku, čeka nas odličan protivnik i neobičan termin utakmice. No, mi znamo što želimo, a to je odlazak u polufinale. Moramo biti spremni na sve – istaknuo je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

Neobičan termin utakmice je 14 sati. Igra se u vrijeme ručka...

– Kao što smo vidjeli i ovdje prošlog vikenda, ne radi se o lakom protivniku. Mi se pripremamo za utakmicu te ćemo dati sve od sebe. Što se tiče odlaska u Njemačku, nije nam prvi put bilo da idemo na ovako dug put prije utakmice pa ne bi trebalo ostaviti traga na nama – rekla je Deana Milosavljević, igračica Podravka Vegete.

Prošle godine Podravka je pobijedila Thüringen u gostima sa 28:26. No, nakon tog sastava danas su ostale tek Milosavljević, Turk, Risović, Ećimović, Karlovčan i Tucaković. Nema prvih pet strijelac iz te utakmice – Ježikave, Čigirinove, Debelić, Ihnjeve i Milošević.

– U utakmicu moramo ući kao da nemamo četiri gola prednosti. Mislim da moramo pristupiti tako i sigurno ćemo proći u polufinale. Raspoloženje u ekipi je odlično, a nakon pobjede ovog vikenda sigurno da je još bolje te smo pune samopouzdanja – rekla je Karla Karlovčan, krilo Koprivničanki.

U sastav Podravke odlično se uklopila Angolka Azenaide Danila Jose Carlos koja je debitirala upravo u prvom susretu protiv njemačkog sastava.

– Nevjerojatno je bilo debitirati u jednoj takvoj atmosferi. Stvarno je užitak igrati u dvorani uz publiku koja glasno navija od prve do zadnje minute. Upravo zbog njih trebale smo odigrati dobro. Drago mi je da sam dobila priliku i da sam sudjelovala u uspjehu ekipe. Vjerujem kako naš europski put u Njemačkoj neće završiti – istaknula je reprezentativka Angole.

Podravka je posljednji put u polufinalu jednog europskog kupa igrala davne 2008. godine. Tada su u polufinalu Kupa kupova prvo kod kuće pobijedile norveški Larvik sa 29:27, ali su u gostima izgubile s tri pogotka (30:33).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije