Naslovnica Sport Hokej

U samo tri dana prikupili 100.000 kuna za udrugu 'Vukovarski leptirići'

Prvo plinarsko društvo (PPD) doniralo je danas tijekom utakmice „Medveščaka“ i praškog Leva 100 000 kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Vukovarski leptirići“.
11. ožujka 2014. u 11:11 0 komentara 208 prikaza
nmedveščak
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Prvo plinarsko društvo (PPD) doniralo je danas tijekom utakmice „Medveščaka“ i praškog Leva 100 000 kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Vukovarski leptirići“.

Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji u organizaciji PPD-a i zagrebačkih Medvjeda tijekom koje su svi navijači Medveščaka, ali i svi ljudi velikog srca, mogli na službenim web stranicama Medveščaka i na Medveščakovim društvenim mrežama „lajkati“ crteže djece iz udruge „Vukovarski leptirići“ i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki „lajk“ na određeni crtež  Prvo plinarsko društvo  nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi.

U svega 3 dana od početka akcije prikupljeno je planiranih 10 000 lajkova, stoga je PPD odlučio poduplati iznos te ukupna donacija iznosi 100 000 kuna. Sredstva će se iskoristiti za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge „Vukovarski leptirići“ uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

- Svaki vaš lajk, njih 10 000,  Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna, no zbog vaše velike podrške, PPD je odlučio poduplati iznos donacije, stoga ukupna donacija PPD-a Udruzi „Vukovarski leptirići“ iznosi 100 000 kuna. Hvala svim navijačima Medveščaka na podršci, bez vas  ova akcija ne bi bila moguća! - poručio je Pavao Vujnovac.

Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

Udruga „Vukovarski leptirići“ osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga „Vukovarski leptirići“ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

>>PPD i Medvjedi zajedno za Vukovarske leptiriće

Prvo plinarsko društvo drugi je najveći opskrbljivač plinom u Hrvatskoj te najveći uvoznik plina u Hrvatsku i opskrbljuje 11 000 potrošača.

adidas Xmas
PROMO
Ove blagdane kreirajte idealne sportske poklone

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.