Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni u Davisovu kupu, ali...

U polufinalu smo, a Teniski centar zatvoren zbog dugova!

Borna Ćorić
Foto: HTS
1/9
20.07.2016.
u 14:00

Ulazak među četiri najuspješnije teniske nacije na svijetu sve nas je učinio ponosnima

Čudesan vikend hrvatskog tenisa podigao je euforiju, ne splašnjava oduševljenje pobjedom naše reprezentacije nad Amerikancima. Ulazak među četiri najuspješnije teniske nacije na svijetu sve nas je učinio ponosnima.

– Velik je to uspjeh. Šteta je što je Marin Čilić prvoga dana izgubio od Jacka Socka, ali poslije se iskupio s dvije pobjede. Svaka čast i Borni Ćoriću, onako odigrati pri omjeru 2:2... Iako još uvijek ima samo 19 godina, Borna je mentalno to perfektno odradio. U svakom slučaju, velika pobjeda koja pokazuje da smo na dobrom putu – kaže uvijek umjereni Nikola Pilić, stručnjak s kojim je naša vrsta (2005.) osvojila jedini naslov u Davisovu kupu.

Francuzi čekaju 15 godina

Branimir Horvat, bivši tenisač i potom direktor ugaslog Zagreb Indoorsa, dao je malo više oduška emocijama.

– Jako sam sretan zbog te naše pobjede, to je velika stvar za sve nas koji smo u tenisu. Uspjeh je tim značajniji jer smo do pobjede došli nakon 0:2. Oduševljavaju motiv i želja naših igrača, iskazali su doista fanatičnu borbenost.

I sad nas u polufinalu čekaju deveterostruki pobjednici Francuzi, zapravo mi od 16. do 18. rujna dočekujemo njih. A Francuzi su jaki i željni naslova na koji čekaju već 15 godina, od 2001. godine. Što možemo očekivati?

– Ovisi o tome tko će igrati za Francuze. Protiv Čeha nije igrao Monfils, a on je po mom mišljenju njihov najbolji igrač. A imaju i Tsongu, Gasqueta, Simona, Pouillea... potom jaki par. Bit će to otvoreni meč, ali igramo kod kuće i uz pravu podršku publike možemo do pobjede – smatra Pilić.

Horvat je pridodao:

– Francuzi imaju širinu i u muškom i u ženskom tenisu. Slažem se da je to otvoreni meč, ovisit će puno o trenutačnoj formi igrača, a malo i o sreći. No, najvažnije je da konačno igramo kod kuće.

Sljedeće pitanje kojim se ovih dana bavi naša teniska javnost je: gdje i na kakvoj podlozi dočekati Francuze?

– Igra se u tjednu nakon US Opena i najbolje bi bilo igrati na podlozi koja najviše odgovara Marinu Čiliću, na cementu. Nemamo ga? Može se napraviti, nije to velik problem. Istina je da Borni možda više odgovara zemlja, ali dobar je on i na betonu, pokazao je to i u Portlandu – napominje Nikola.

Sličnog je mišljenja i Branimir:

– O tome će igrači i izbornik donijeti konačnu odluku, oni najbolje znaju, ali moje je mišljenje da bi nam najviše odgovarala umjereno brza podloga.

Poljud iziskuje velik novac

Goran Ivanišević predlaže da se taj meč organizira na nekom od nogometnih stadiona, on sugerira Poljud. Francuzi su finale 2014. godine sa Švicarcima (izgubili su ga) organizirali na nogometnom stadionu u Lilleu... Pilić misli da to nije tako jednostavno:

– Da bi se to kvalitetno napravilo, trebalo bi investirati velik novac. Ne znam imamo li ga. Imamo velike dvorane u Zagrebu, Splitu i Zadru, mislim da se ondje može napraviti dobra organizacija i pripremiti pravi spektakl.

Horvatu se ideja čini zanimljivom, ali...

– To je također moguća varijanta, no malo je kompliciranija. A i meni se čini da bi dvorana bila bolje rješenje. Gledatelji su tu bliže igračima, podrška je zamjetnija. A i riskantno je igrati na otvorenome. Ipak je to rujan i svakakve su vremenske prilike moguće – napominje Branimir.

I dok svi slavimo veliki uspjeh naših mušketira, iz Zagreba stiže informacija koja nas spušta na zemlju. Nacionalni teniski centar na Zagrebačkom velesajmu, na kojemu su trenirali brojni naši tenisači i tenisačice svih uzrasta, zatvoren je. U HTS-u nitko nije bio voljan razgovarati o tome, ali za probleme s (ne)plaćanjem znalo se i prije.

– Žalosna je to činjenica za hrvatski tenis. HTS nije smio dopustiti da se to dogodi, ali kad u Savezu ne trpe drukčija mišljenja... Nadam se samo da će se pronaći novac za prispjele obveze i da će Centar ponovno biti u funkciji – kaže Horvat, bivši član Upravnog odbora HTS-a.

No, više nije. Nije se znao prilagoditi...

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:18 20.07.2016.

I ... u EU smo a nemamo za mirovine ...

TR
True
15:25 20.07.2016.

Nije centar u problemima već se priprema teren za jeftino preuzimanje. Navodno Balić investira preko nekih ljudi iz Cibone, a sve amenuje Lovrić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije