Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pobjeda

Amerikanci se poklonili: Skidamo kapu Hrvatima, odigrali su sjajno!

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.07.2016.
u 10:04

– Isner je odigrao odličan prvi set protiv Čilića i vrlo lako ga je mogao dobiti, sitnice su odlučivale. Da je u tome uspio, uvjeren sam da bismo na kraju mi bili ti koji se veselimo.

Iako su Amerikanci slavili nakon prvog dana dvoboja s Hrvatima, bili su uvjereni da prolaze dalje nakon vodstva 2:0, hrvatski tenisači sve su uspjeli preokrenuti te slavljem 3:2 doći do polufinala Davisova kupa. Izbornik SAD-a Jim Courier bio je silno razočaran, ali smogao je snage čestitati našima.

– Moramo biti korektni i čestitati Hrvatima. Skidam im kapu jer su odigrali nevjerojatno u subotu i nedjelju. Mi smo jako razočarani, ali i ponosni na uloženi napor. Ponosan sam na trud igrača – kazao je Courier kojem američki mediji predviđaju otkaz nakon ispadanja.

Kazao je da je njegovim igračima nedostajalo i malo sreće.

– Isner je odigrao odličan prvi set protiv Čilića i vrlo lako ga je mogao dobiti, sitnice su odlučivale. Da je u tome uspio, uvjeren sam da bismo na kraju mi bili ti koji se veselimo.

Jack Sock prvog je dana iznenadio Čilića, ali u odlučujućem meču nije imao previše šanse protiv Ćorića.

– Imao sam prilike, no nisam ih iskoristio. To je tenis. Nekad vam ide, a nekad ne ide. Moram priznati i da je on odigrao dobar meč.

Hrvatsku u rujnu čeka domaći polufinale protiv Francuske, a SAD-u preostaje čekati sljedeću godinu i novi pokušaj osvajanja titule koju najuspješnija nacija čeka od 2007. godine.

Komentara 15

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
11:04 18.07.2016.

Bravo dečki! Svaka vam čast na ovom preokretu! Lijepo je da vidjeti da smo trenutno opet Hrvati, a ne neki dotepenci tamo iz BiH...

RA
ranko75
10:56 18.07.2016.

Bravo.Cestitka od srca!

GE
genex
10:40 18.07.2016.

..bravo za naše dečke..posebno za igru u parovima (maestralna igra oba tima na vrhunskom nivou ali su naši odigrali vrhunski)..što se tiče courierove izjave da im je nedostajalo malo sreće ne bih se složio..pa čila je socka trebao srediti u tri seta a ispalo je da su tu ameri dobili neplanirani bod..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije