Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA KUP

U polufinalu City - Arsenal, te Chelsea - United

Raheem Sterling
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
28.06.2020.
u 23:01

Polufinalni susreti na rasporedu su 18. i 19. srpnja na stadionu Wembley, međutim postoji mogućnost i promjene stadiona, dok je finale 1. kolovoza na Wembleyju.

Nakon Manchester Uniteda, Arsenala i Chelsea, plasman u polufinale engleskog nogometnog FA kupa izborio je i branitelj naslova Manchester City koji je u posljednjem četvrtfinalnom ogledu na gostovanju pobijedio Newcastle United sa 2-0.

"Građani" su stigli u vodstvo u 37. minuti golom Kevina de Bruynea, a pobjedu gostiju potvrdio je Raheem Sterling u 68. minuti.

Manchester City će u polufinalu igrati protiv Arsenala, dok se u drugom susretu sastaju Chelsea i Manchester United.

Polufinalni susreti na rasporedu su 18. i 19. srpnja na stadionu Wembley, međutim postoji mogućnost i promjene stadiona, dok je finale 1. kolovoza na Wembleyju.

Chelsea se plasirao u polufinale nakon što je u nedjelju u četvrtfinalu u gostima pobijedio Leicester sa 1-0 pogotkom Rossa Barkleyja u 63. minuti. 

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za londonske "Bluese".

Arsenal je izborio polufinale gostujućom pobjedom protiv Sheffield United sa 2-1, a pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi zabio je Dani Ceballos (90+1). 

Gosti su poveli u 25. minuti iz penala, kojeg je izborio Alexandre Lacazette, a siguran realizator bio je Nicolas Pépé. Pred sam kraj susreta Sheffield United uspijeva poravnati na 1-1, a strijelac je bio napadač David McGoldrick u 87. minuti. 

Dan ranije Manchester United je ušao u polufinale nakon što je slavio kod Norwicha sa 2-1 poslije produžetka. Gosti su se mučili protiv Norwicha, koji je zadnji u Premijer ligi, a pogodak vrijedan plasmana među četiri najbolje momčadi u FA kupu zabio je stoper Harry Maguire u 118. minuti.

REZULTATI:
Newcastle United - Manchester City 0-2 (De Bruyne 37, Sterling 68)
Sheffield United - Arsenal         1-2 (McGoldrick 87 / Pepe 25-11m, Ceballos 90+1)
Leicester City - Chelsea           0-1 (Barkley 63)

U subotu:
Norwich City - Manchester United   1-2 prod. (Cantwell 75 / Ighalo 51, Maguire 118)

PAROVI POLUFINALA
Manchester United - Chelsea
Arsenal - Manchester City

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije