Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

U Maksimir stiže 'čestitka': Traže da se Dinamu vrati 116 milijuna kuna

- Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije po zakonu o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba - ističe se u priopćenju.
06. prosinca 2018. u 11:54 20 komentara 2859 prikaza
Matija Đulvat i Juraj Čošić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” smatra da je Klub financijski oštećen te će tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema presudi izvučeno iz Dinama. Odvjetnik udruge predat će odštetni zahtjev, a ako bude potrebe, ponovit ćemo isto i nakon pravomoćnosti presude te odgovornost proširiti na sve članove skupštine.

Ajdin Hasić SVE IDE NA SUD Dinamo tuži obitelj bivšeg igrača zbog prijevare i krivotvorenja!

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i njegov odvjetnički tim obranu zasnivaju na tome da nema štete, a štete ima za Klub i državu te mi kao članovi Dinama moramo tražiti da se sav novac nezakonito iznesen iz Kluba vrati. Uskok je u obrazloženju presude ustvrdio kako je počinjena šteta za Dinamo, ali i sve njegove članove/vlasnike.

Posljedica je ovo dugogodišnje suradnje politike i vrha Dinama. Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije po zakonu o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba. Tako se stvorila homogena interesna skupina koja je svih ovih godina nanosila štetu Dinamu, zatvarala oči na probleme te nepravilnosti.

Dar navijačima Dinamo je adventski hit u gradu: Opet se stvaraju redovi za ulaznice

Skupština podobnika, rodbine i zaposlenika Kluba unaprijed je odlučila da Dinamo nije oštećen iako su u tijeku “određeni postupci” pred sudom u Osijeku. Tako su pokušali utjecati na rad suda i pomagali su u obrani bjeguncu iz Međugorja. Već ranije upozoravali smo da manje od 1% članova Dinama sudjeluje u radu nelegalne i nelegitimne skupštine te nas ovakva odluka ni malo ne iznenađuje.

Zbog svega navedenog i saznanja da trenutna uprava Dinama neće tražiti da se novac vrati u Klub, kao što nisu prijavili ni nepravilnosti u slučaju “SMS” za koje je sam bjegunac priznao da su se dogodile, odlučili smo već za vrijeme postupka žalbe podnijeti odštetni zahtjev u ime članova GNK Dinama - stoji u priopćenju.

 

KORONAVIRUS
Najdetaljnija analiza vodećeg hrvatskog znanstvenika: Kako živjeti s Covidom-19?
 • sudbina x:

  Ova udruga DTSM me neodoljivo podsjeća na udrugu Zagreb je naš...To su isti igrači čiji su djedovi došli iz Šumadije...

 • Avatar vlamaar
  vlamaar:

  Hebem im mater parazitsku!

 • Starotopoljanin:

  Ovo su ser..e a ne udruga ili udruga dabalebarosa,tko stvori ovakve u svom zivotu.oni se brinu o dinamu,bolje bi im bilo da nesto pametno rade i pridonesu ovom napacenom drustvu a ne voditi tude stvari.