Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga DTSM

U Maksimir stiže 'čestitka': Traže da se Dinamu vrati 116 milijuna kuna

Matija Đulvat i Juraj Čošić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
06.12.2018.
u 11:54

- Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije po zakonu o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba - ističe se u priopćenju.

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” smatra da je Klub financijski oštećen te će tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema presudi izvučeno iz Dinama. Odvjetnik udruge predat će odštetni zahtjev, a ako bude potrebe, ponovit ćemo isto i nakon pravomoćnosti presude te odgovornost proširiti na sve članove skupštine.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i njegov odvjetnički tim obranu zasnivaju na tome da nema štete, a štete ima za Klub i državu te mi kao članovi Dinama moramo tražiti da se sav novac nezakonito iznesen iz Kluba vrati. Uskok je u obrazloženju presude ustvrdio kako je počinjena šteta za Dinamo, ali i sve njegove članove/vlasnike.

Posljedica je ovo dugogodišnje suradnje politike i vrha Dinama. Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije po zakonu o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba. Tako se stvorila homogena interesna skupina koja je svih ovih godina nanosila štetu Dinamu, zatvarala oči na probleme te nepravilnosti.

Skupština podobnika, rodbine i zaposlenika Kluba unaprijed je odlučila da Dinamo nije oštećen iako su u tijeku “određeni postupci” pred sudom u Osijeku. Tako su pokušali utjecati na rad suda i pomagali su u obrani bjeguncu iz Međugorja. Već ranije upozoravali smo da manje od 1% članova Dinama sudjeluje u radu nelegalne i nelegitimne skupštine te nas ovakva odluka ni malo ne iznenađuje.

Zbog svega navedenog i saznanja da trenutna uprava Dinama neće tražiti da se novac vrati u Klub, kao što nisu prijavili ni nepravilnosti u slučaju “SMS” za koje je sam bjegunac priznao da su se dogodile, odlučili smo već za vrijeme postupka žalbe podnijeti odštetni zahtjev u ime članova GNK Dinama - stoji u priopćenju.

 

Komentara 20

SX
sudbina x
12:54 06.12.2018.

Ova udruga DTSM me neodoljivo podsjeća na udrugu Zagreb je naš...To su isti igrači čiji su djedovi došli iz Šumadije...

DU
Deleted user
12:25 06.12.2018.

Hebem im mater parazitsku!

ST
Starotopoljanin
14:00 06.12.2018.

Ovo su ser..e a ne udruga ili udruga dabalebarosa,tko stvori ovakve u svom zivotu.oni se brinu o dinamu,bolje bi im bilo da nesto pametno rade i pridonesu ovom napacenom drustvu a ne voditi tude stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije